[ad_1]
طرز تهیه فطیر اراک، یک نان خوشمزه و سنتی برای صبحانه!
طرز تهیه فطیر اراک، یک نان خوشمزه و سنتی برای صبحانه!
فطیر اراک یکی از انواع فطیرهای خوشمزه و لذیذ است که به عنوان سوغات شهر اراک شناخته میشود این فطیر خوش طعم بافتی سبک و لطیف دارد، از فطیر میتوانید به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی همراه با عسل، مربا و خامه استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه فطیر اراک در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
شیر ولرم | ۱ لیوان |
روغن | ۳/۱ لیوان |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق |
شکر | نصف لیوان |
نمک و زردچوبه | هر کدام ۱ قاشق چای خوری |
پودر زنجبیل | ۱ قاشق چای خوری |
رازیانه و زیره | هر کدام ۱ قاشق چای خوری |
آرد | ۴ لیوان |
زرده تخم مرغ برای رومال | ۱ عدد |
شیر برای رومال | ۲ قاشق غذا خوری |
زعفران برای رومال | به مقدار لازم |
طرز تهیه فطیر اراک
مرحله اول
ابتدا مقداری شیر را داخل یک ظرف بریزید، سپس ظرف شیر را روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود شیر لازم نیست که بجوشد بعد از آن شیر را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا در دمای محیط کمی ولرم ( نه گرم نه سرد) شود.
مرحله دوم
سپس شیر ولرم را داخل یک ظرف بریزید و مقداری خمیر مایه فوری را به آن اضافه کنید حالا با قاشق هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط و یکدست شوند بعد از آن مقداری روغن مایع را به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
مرحله سوم
در ادامه شکر را به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید تا شکر در مخلوط حل شود بعد از این که با هم ترکیب شدند ادویهها را که شامل نمک، زیره، زردچوبه، پودر رازیانه و زنجبیل است به مخلوط اضافه کنید، هم بزنید تا عطر ادویهها پخش شود.
مرحله چهارم
بعد از آن آرد را در یک ظرف دیگر الک کنید تا بافت آن سبک و یکدست شود سپس آرد را کم کم و در چند مرحله روی مخلوط مواد الک کنید بعد با قاشق هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند و آرد داخل مخلوط مواد گلوله نشود.
مرحله پنجم
دقت کنید در هنگام اضافه کردن آرد حتماً آن را به شکل کنترل شده و کم کم روی مواد بریزید چون میزان آب خور و کیفیت آردهای مختلف با هم فرق دارد و ممکن است به مقدار کمتر و یا بیشتری آرد احتیاج داشته باشید تا به بافت مناسب برسید.
مرحله ششم
بعد از آن خمیر را با دست ورز دهید تا خمیر جمع شود و بافت آن صاف، یکدست، نرم و لطیف شود، خمیر را میتوانید در همان ظرف با دست ورز دهید یا این که آن را روی یک سطح صاف قرار دهید و به مدت تقریباً ۱۰ دقیقه خوب ورز دهید.
مرحله هفتم
سپس خمیر را داخل یک ظرف که آن را چرب کردهاید قرار دهید و روی ظرف را با سلفون یا یک پارچه مناسب بپوشانید بعد در دمای محیط قرار دهید سپس به مدت یک تا دو ساعت اجازه دهید تا خمیر استراحت کند و حجم آن تقریباً دو برابر شود.
مرحله هشتم
بعد از این زمان روی ظرف را بردارید و با فشار انگشت روی خمیر پف آن را بگیرید سپس خمیر را روی یک سطح صاف قرار دهید و آن را به ۸ تا ۱۰ قسمت تقسیم کنید، تعداد قسمتها بستگی به اندازه فطیرهایی دارد که میخواهید درست کنید.
مرحله نهم
سپس هر قسمت را در دست فرم دهید و چانه کنید بعد ۱ قسمت را روی یک سطح صاف قرار دهید و با کف دست یا یک وردنه کوچک خمیر را پهن کنید همه خمیرها را به همین شکل آماده کنید سعی کنید اندازه همه فطیرها هم اندازه و هم شکل باشد.
مرحله دهم
سپس در سینی فر و یا قالب مورد نظر یک کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز قرار دهید و خمیرها را با فاصله در سینی بچینید چون بعد از پخت حجم آنها بیشتر میشود حالا تا زمانی که خمیرها کمی در سینی استراحت کنند رومال روی خمیرها را آماده کنید.
مرحله یازدهم
برای درست کردن رومال خمیرها یک زرده تخم مرغ را جدا کنید و داخل یک ظرف بریزید سپس با چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج و بافت آن یکدست شود سپس کمی شیر به آن اضافه کنید، خوب هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط و یکدست شوند.
مرحله دوازدهم
سپس مقداری زعفران را به مخلوط تخم مرغ و شیر اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند، وقتی عطر و طعم و رنگ زعفران به خورد زرده تخم مرغ برود، بوی زهم آن را میگیرد بعد با یک فرچه روی خمیرها را کاملا رومال کنید.
مرحله سیزدهم
بعد از این که همه خمیرها را رومال کردید سطح آنها را با یک چنگال سوراخ سوراخ کنید تا در هنگام پخت پف نکنند و بالا نیایند، سپس با سلیقه و به دلخواه خودتان روی آنها مقداری کنجد بپاشید در ادامه روی خمیرها را با یک پارچه بپوشانید.
مرحله چهاردهم
سپس اجازه دهید تا خمیرها به مدت تقریبا یک ربع استراحت کنند و خوب جا بیفتند بعد پارچه روی خمیرها را بردارید، سپس سینی را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید، بعد از آن دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
مرحله پانزدهم
بعد از آن اجازه دهید تا خمیرها به مدت ۲۵ دقیقه در طبقه وسط فر بپزند و کاملاً مغز پخت شوند اگر بعد از این مدت روی فطیرها طلایی رنگ نشده بود میتوانید فر پایین را خاموش کنید و گریل یا فر بالا را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه روشن کنید.
مرحله شانزدهم
سپس اجازه دهید تا فطیرها با فر بالا بپزند و سطح آنها طلایی رنگ شود بعد از آن سینی را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا فطیرها خنک شوند سپس آنها را به آرامی از کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرف دیگری قرار دهید. در آخر تعدادی فطیر اراک را داخل یک ظرف مناسب بچینید و به عنوان یک میان وعده مناسب همراه با عسل، مربا، کره و خامه سرو کنید.
طرز تهیه فطیر اراک، یک نان خوشمزه و سنتی برای صبحانه!
5 2
[ad_2]
منبع
نظرات کاربران