[ad_1]
طرز تهیه خورش مرغ و آلو، غذای مجلسی و بسیار خوشمزه!
طرز تهیه خورش مرغ و آلو، غذای مجلسی و بسیار خوشمزه!
طرز تهیه مانی پلو مانی پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه، لذیذ و اصیل دامغان است که به روشهای مختلف با مواد متنوعی درست میشود، این غذای خوش طعم که خیلی راحت …
طرز تهیه خاچاپوری خاچاپوری یکی از انواع وعده های غذایی خوشمزه و مقوی می باشد که برای صبحانه بسیار مناسب می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه …
طرز تهیه شامی رودباری شامی رودباری یکی از انواع غذاهای شهرستان رودبار است که با دستورهای متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شامی رودباری …
خورش مرغ و آلو یکی از انواع خورشهای خوشمزه و لذیذ است که خیلی راحت به روشهای مختلف با مواد در دسترسی درست میشود، این خورش پرطرفدار طعمی ملس دارد که با توجه به ذائقه خودتان میتوانید میزان ترشی و شیرینی آن را تغییر دهید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه خورش مرغ و آلو در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
ران کامل | ۴ عدد |
پیاز بزرگ | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
آلو ( در آب به مدت ۱ ساعت و بیشتر از آن خیس بخورد) | ۲۰ تا ۲۵ عدد |
زعفران دم کرده غلیظ | به مقدار لازم |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
آب یا استاک | به مقدار لازم |
زرشک تفت داده شده برای تزئین | به مقدار لازم |
خلال بادام برای تزئین | با مقدار لازم |
سیب زمینی سرخ شده برای تزئین | به مقدار لازم |
برنج | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده برای تزئین برنج | به مقدار لازم |
خلال پسته برای تزئین | به مقدار لازم |
زرشک تفت داده شده برای تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش مرغ و آلو
مرحله ۱: شستن تکههای مرغ
ابتدا تکههای مرغ را تمیز بشورید، بعد با یک پارچه نخی آنها را خشک کنید، بهتر است که از ران مرغ استفاده کنید چون بافت نرمتری دارد اما با سلیقه خودتان میتوانید از سینه مرغ هم استفاده کنید که مثل ران مرغ، آن را تمیز بشورید و خشک کنید.
مرحله ۲: اضافه کردن و مخلوط کردن ادویهها با تکههای مرغ
بعد تکههای مرغ را داخل یک ظرف بچینید، روی آن مقداری نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و پاپریکا به مقدار دلخواه با توجه به سلیقه خودتان بریزید و پخش کنید، ادویهها را روی تکههای مرغ ماساژ دهید تا کاملا جذب آنها شوند و مرغها را مزهدار کنند.
مرحله ۳: استراحت کردن تکههای مرغ در یخچال
به دلخواه خودتان میتوانید تکههای مرغ را برای مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا ادویهها کاملاً به خورد مرغها بروند، بعد از این زمان مرغها را از یخچال بیرون بیاورید، اگر زمان کافی برای این کار ندارید لازم نیست مرغها استراحت کنند.
مرحله ۴: دم کردن زعفران
در این فاصله مقداری زعفران را داخل یک ظرف کوچک بریزید، کمی آب جوش به آن اضافه کنید، روی ظرف را بپوشانید، بگذارید تا زعفران خوب دم بکشد و غلیظ شود، مقدار زعفران بستگی به سلیقه خودتان دارد و هرچه بیشتر باشد طعم خورش بهتر میشود.
مرحله ۵: سرخ کردن مرغها در تابه
بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید، روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود سپس تکههای مرغ را در تابه با روغن داغ سرخ کنید وقتی یک طرف مرغها سرخ و طلایی رنگ شد آنها را برگردانید تا طرف دیگر آنها هم خوب سرخ شود.
مرحله ۶: خرد کردن پیازها
وقتی که مرغها کاملاً سرخ شدند، آنها را از داخل تابه بیرون بیاورید و در ظرف دیگری قرار دهید سپس پیاز را پوست بگیرید، بشورید، به شکل خلالی و باریک خرد کنید، بعد در یک قابلمه یا تابه مقداری روغن بریزید، روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود.
مرحله ۷: تفت دادن پیازها و رب گوجه فرنگی
سپس پیازهای خلالی را در تابه بریزید، تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شوند وقتی که پیازها کاملاً تفت داده شدند آنها را در یک طرف تابه جمع کنید بعد مقداری رب گوجه را در طرف دیگر تابه بریزید، کمی تفت دهید تا رب رنگ باز کند و بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله ۸: اضافه کردن زردچوبه، تفت دادن و مخلوط کردن آن با رب گوجه
سپس کمی زردچوبه به رب گوجه فرنگی اضافه کنید، با آن تفت دهید تا رنگ زردچوبه باز شود وقتی که رب گوجه فرنگی و زردچوبه خوب با هم مخلوط و یکدست شدند، سپس پیازها را با رب گوجه مخلوط کنید و کمی با هم تفت دهید تا طعم آنها به خورد هم برود.
مرحله ۹: اضافه کردن زعفران دم کرده به مخلوط و چیدن مرغها در تابه
بعد مقداری زعفران دم کرده غلیظ را به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط و یک دست شوند، طوری که عطر، طعم و رنگ زعفران به خورد مواد برود سپس تکههای مرغ را روی مخلوط مواد بچینید و بغلتانید تا همه قسمتهای آنها آغشته به مواد شود.
مرحله ۱۰: اضافه کردن زعفران دم کرده و استاک یا آب به مواد
سپس مقداری زعفران دم کرده غلیظ را روی تکههای مرغ بریزید بعد از آن استاک را در ظرف به مرغها اضافه کنید طوری که نیمی از مرغها را بپوشاند، استاک در واقع آب گوشت، آب مرغ یا آب سبزیجات است، به جای استاک میتوانید از آب استفاده کنید.
مرحله ۱۱: اضافه کردن استاک به مواد و پختن خورش
استاک را میتوانید با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان از هر طعمی استفاده کنید، بعد داخل غذا بریزید تا با آن بپزد، سپس در تابه را ببندید و اجازه دهید تا تکه های مرغها به مدت یک ساعت تا یک ساعت و نیم خوب بپزند تا بافت مرغها نرم و کاملا مغز پخت و آماده شوند.
مرحله ۱۲: درست کردن استاک و جدا کردن آب آن
برای درست کردن استاک میتوانید مقداری گوشت و قلم یا مرغ را داخل یک قابلمه بریزید، کمی آب به آن اضافه کنید، روی حرارت قرار دهید تا گوشت یا مرغ بپزد و پس این که گوشت یا مرغ یا سبزیجات خوب پختند آب آن را صاف کنید و از آب آن استفاده کنید.
مرحله ۱۳: اضافه کردن آلو به مرغهای در حال پختن
بعد از این که نیم ساعت از پخت مرغها گذشت، در تابه را بردارید، مقداری آلو را که از قبل خیس کردهاید و بافت آنها نرم شده است، در تابه روی مرغها بریزید، سپس در تابه را ببندید، اجازه دهید تا مخلوط مواد با هم خوب بپزند و آماده شوند.
مرحله ۱۴: اضافه کردن شکر به مخلوط مواد برای طعم ملس آن
اگر میخواهید که طعم خورش مرغ و آلو در نهایت کمی ملس شود میتوانید مقداری شکر هم به مواد داخل آب اضافه کنید، هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند، شکر با آلو مزه خورش را ملس میکند بعد دوباره در تابه را ببندید و اجازه دهید تا مرغها خوب بپزند و جا بیفتند.
مرحله ۱۵: تزیین خورش مرغ و آلو
بعد از این که خورش مرغ و آلو خوب پخت و آماده شد آن را داخل ظرف مناسب بریزید، خورش مرغ و آلو را با زرشک تفت داده شده و خلال بادام تزئین کنید برای تزئین خورش مرغ و آلو به دلخواه خودتان میتوانید از مقداری سیب زمینی سرخ کرده هم استفاده کنید.
مرحله ۱۶: تزئین کردن برنج زعفرانی با زعفران دم کرده
سپس برنج را هم که همزمان با پختن خورش، دم انداختهاید و آماده شده است، داخل ظرف مناسب بریزید، روی برنج را با مقداری زعفران دم کرده و خلال پسته یا زرشک تفت داده شده که از قبل آماده کردهاید، به شکل و فرم دلخواه خودتان تزئین کنید.
مرحله ۱۷: سرو کردن خورش مرغ و آلو
بعد از آن خورش مرغ و آلو را به عنوان یک غذای خوش عطر و دلچسب با طعمی ملس که طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است، برای پذیرایی و مهمانیها همراه با پلو زعفرانی، ته دیگ، سالاد، ترشی، سبزی خوردن، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
طرز تهیه خورش مرغ و آلو، غذای مجلسی و بسیار خوشمزه!
5
2
[ad_2]
منبع
نظرات کاربران