[ad_1]
طرز تهیه آش کلم قمری، یک آش سنتی با طعمی خاص

طرز تهیه نخود فرنگی پلو نخود فرنگی پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با رسپی و مواد مختلفی …

طرز تهیه سالاد عدس سالاد عدس از سالادهای محبوب بین المللی است که با ترکیبات و دستورهای متنوعی درست می شود، برای مشاهده …
آش کلم قمری یکی از انواع آشهای خوشمزه و لذیذ تبریز است که طرفداران زیادی دارد و طعم و عطر آن فوق العاده است این آش خوش طعم خیلی راحت و سریع آماده میشود و از آن میتوانید به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی استفاده کنید. برای آشنایی کامل با آموزش آشپزی مرحله به مرحله با طرز تهیه آش کلم قمری در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
بلغور گندم | ۲ پیمانه |
کلم قمری | ۳ عدد متوسط |
نخود | ۱ پیمانه |
لپه | ۱ پیمانه |
برنج | ۳/۱ پیمانه |
سیر خام | به مقدار لازم |
سبزی آش | ۳۰۰-۴۰۰ گرم |
طرز تهیه آش کلم قمری
مرحله ۱: آمادهسازی نخودها برای پخت
ابتدا مقداری نخود را داخل یک ظرف بریزید و سپس به آن کمی آب اضافه کنید و بگذارید چند ساعت بماند تا نخودها خوب خیس بخورند و نفخ آنها گرفته شود و در زمان پخت سریعتر بپزند، در طول این مدت چند بار آب نخودها را عوض کنید.
مرحله ۲: خیس کردن بلغور و آمادهسازی کلم قمری
بعد مقداری بلغور گندم را هم در یک ظرف بریزید مقداری آب به آن اضافه کنید و بگذارید تا بلغورها هم کمی خیس بخورند و نفخ آنها گرفته شود و در زمان پخت سریعتر بپزند، سپس کلم قمری را تمیز بشورید و در سبد بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود.
مرحله ۳: تفت دادن پیاز در روغن
سپس یک پیاز را پوست بگیرید و بشورید و به شکل نگینی و ریز خرد کنید، بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود، سپس پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا سبک شوند و رنگ آنها طلایی شود.
مرحله ۴: افزودن کلم قمری و نخودها
بعد کلم قمریها را به شکل نگینی و ریز خرد کنید و در تابه بریزید و تفت دهید تا بوی خامی کلمها از بین برود و خوب سرخ شوند، سپس مقداری آب را روی مواد بریزید و با هم ترکیب کنید و بعد نخودها را که خوب خیس خوردهاند داخل ظرف بریزید.
مرحله ۵: افزودن بلغور، نمک و زردچوبه
سپس بلغورها که خوب خیس خوردهاند را هم به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید و بعد مقداری نمک و زردچوبه را به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ زردچوبه در مخلوط باز شود و سپس در ظرف را ببندید تا همه مواد با هم خوب بپزند.
مرحله ۶: آمادهسازی سبزیها و افزودن برنج
در این فاصله زمانی سبزی آش را که از قبل پاک کردهاید و تمیز شستهاید و آب اضافی آنها گرفته شده است، ریز خرد کنید و کنار بگذارید بعد در نیم ساعت آخر پخت در ظرف را بردارید و برنج را در ظرف بریزید و هم بزنید تا برنج نیم پز شود.
مرحله ۷: مخلوط کردن سبزیها و برنج
بعد از اینکه برنجها کمی نرم و نیم پز شدند سپس سبزی آش را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند و بافت سبزیها کمی نرمتر شود، سپس در ظرف را ببندید و اجازه دهید تا برنج و سبزیها با هم بپزند و عطر سبزی پخش شود.
مرحله ۸: استفاده از آرد برای یکپارچگی مواد
سپس مقداری آرد را داخل یک لیوان بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید و هم بزنید تا رقیق شود و بعد آرد رقیق شده را داخل آش بریزید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند و آرد داخل آش به شکل گلوله باقی نماند و کاملا یکدست و صاف شود.
مرحله ۹: پخت نهایی و تزئین با مواد اصلی
بعد در ظرف را ببندید و اجازه دهید تا برای چند دقیقه دیگر همه مواد با هم خوب بپزند و طعم و عطر آنها با هم مخلوط شود، در این فاصله زمانی برای تزئین روی آش مواد لازم را آماده کنید برای تزئین آش میتوانید از نعنا داغ و لپه استفاده کنید.
مرحله ۱۰: تزئین با پیاز سرخشده
برای تزئین، یک پیاز متوسط را پوست بگیرید و بشورید و با رنده درشت رنده کنید سپس مقداری روغن در یک ظرف بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود و بعد پیاز رنده شده را در آن بریزید و تفت دهید تا پیاز سبک و طلایی رنگ شود.
مرحله ۱۱: افزودن لپه و زردچوبه
سپس لپهها را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید و بعد مقداری آب داخل ظرف بریزید و کمی نمک و مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید کمی هم روغن داخل ظرف بریزید و همه مواد را با هم مخلوط کنید و در ظرف را ببندید و و اجازه دهید تا بپزند.
مرحله ۱۲: استفاده از لپه و سیر در تزئین نهایی
بعد از این که آب مخلوط لپهها خوب کشیده شد ظرف را از روی حرارت بردارید و از آن برای تزئین روی آش استفاده کنید سپس میتوانید چند حبه سیر را پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید و از سیر خام هم برای تزئین روی آش استفاده کنید.
مرحله ۱۳: تفت دادن نعناع خشک
سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود و بعد مقداری نعنای خشک را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا نعنا سرخ شود و بعد از این که نعنا کمی تغییر رنگ داد و تیره شد آن را از روی حرارت بردارید.
مرحله ۱۴: تزیین نهایی و سرو
بعد آش را داخل یک ظرف مناسب بریزید سپس با مخلوط لپه که خوب پخته شده روی آش را تزئین کنید همینطور از سیر خام رنده شده و نعنای داغ برای تزئین روی آش استفاده کنید به جای نعنا داغ میتوانید از نعنا خشک استفاده کنید و روی آش بریزید. در آخر آش کلم قمری را به عنوان یک پیش غذای خوش طعم و لذیذ یا یک میان وعده سالم و مقوی برای پذیرایی و مهمانیها همراه با انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
طرز تهیه آش کلم قمری، یک آش سنتی با طعمی خاص
5 1
[ad_2]
منبع
نظرات کاربران