[ad_1]
چطور برای خوابگاه دانشجویی ثبت نام کنیم؟
اگر دانشجوی دانشگاههای مذکور هستید میتوانید با مراجعه به سامانه سماد دانشگاهتان اموری مانند تغذیه، خوابگاه، تنظیمات پرونده، عملیات دانشجو و گزارش سامانهها را انجام دهید. برای این کار لازم است به سامانه سماد به نشانی www.samad.app مراجعه کنید و از منوی این سامانه خدمت مورد نظرتان را انتخاب کنید. سامانه خوابگاهها هم در همین منو قرار دارد و برای ثبت نام خوابگاه لازم است به این بخش مراجعه کنید.
برای ثبت نام خوابگاه دانشجویی از طریق سامانه سماد، وارد حساب کاربری خود شوید و در ادامه به بخش «سامانه خوابگاهها» مراجعه کنید. سپس وارد بخش «عملیات دانشجو» شده و در این بخش گزینه «پرداخت ودیعه اسکان» را انتخاب کنید. در ادامه، مشخصاتتان را وارد کنید، مدارک را هم بارگذاری کنید و در نهایت پیشپرداخت ثبت نام را هم پرداخت کنید تا مراحل ثبت نام تکمیل شود.
۲- سامانه گلستان
سامانه گلستان یکی از سامانههای نامآشنا در حوزه دانشگاهی است و بسیاری از دانشگاهها خدمات و امور مختلف دانشجویی را از طریق این سامانه ارائه میکنند. در میان خدمات متعدد این سامانه، ارائه خوابگاه نیز وجود دارد که دانشجویان از طریق آن میتوانند نسبت به ثبت نام و رزرو خوابگاه اقدام کنند.
برای امور مربوط به خوابگاه دانشجویی در سامانه گلستان بعد از ورود به پنل کاربری خود در این سامانه، در «منوی کاربر» وارد بخش «دانشجویی» شوید و در ادامه به بخش «خوابگاه» بروید. در میان گزینههای مختلف گزینه «اطلاعات و درخواستها» را انتخاب کرده و سپس روی گزینه «درخواست خوابگاه» کلیک کنید.
در این بخش برای ثبت نام خوابگاه باید تمام اطلاعات مورد نیاز را وارد و همه مدارک خواستهشده را آپلود کنید. در ادامه نیز هزینه مشخصشده را میپردازید و ثبت نام را انجام میدهید.
۳- سامانه دانشجویار
آن دسته از دانشگاههای آزادی که امکان ارائه خوابگاه به دانشجویان خود را فراهم کردهاند این امکان را به دانشجو میدهند که از طریق سامانه دانشجویار (سامانه مدیریت یکپارچه دانشجویی امور آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی) برای ثبت نام و دریافت خوابگاه و استفاده از سایر خدمات دانشگاه آزاد اقدام کنند.
اگر دانشجوی دانشگاه آزاد هستید و دانشگاه محل تحصیلتان خوابگاه ارائه میدهد، برای ثبت درخواست خوابگاه ابتدا وارد سامانه دانشجویار و پنل کاربری خود شوید. در منوی سمت راست گزینه «مدیریت امور خوابگاهها» را انتخاب کنید. در ادامه گزینه «اتاق» را به عنوان نوع مکان خود انتخاب کنید و روی «جستجو» کلیک کنید تا اتاقهایی که میتوانید انتخاب کنید، به شما نمایش داده شود.
در میان اتاقهایی که به شما نشان داده شده است، اتاق مورد نظرتان را انتخاب کنید و در ادامه، پس از بازگشت به صفحه اصلی سایت روی گزینه «ثبت» کلیک کنید تا درخواست خوابگاه برای شما ثبت شود.
۴- سامانه دانشگاهها
علاوه بر تمام سامانههای پیشین که برایتان توضیح دادیم، ممکن است دانشگاههایی امکان ثبت نام و درخواست خوابگاه دانشجویی را صرفاً از طریق سامانه خود فراهم کرده باشند. برای این کار لازم است وارد سامانه مختص دانشگاه محل تحصیلتان شوید و مطابق با راهنمای موجود در سامانه نسبت به دریافت خوابگاه اقدام کنید.
مراحل ثبت نام خوابگاه دانشجویی
همان طور که در بخش پیشین این مقاله مشاهده کردید، سامانههای مختلفی برای ثبت نام و درخواست خوابگاه دانشجویی وجود دارد. با توجه به این که طراحی این سامانهها یکسان نیست و تفاوتهایی در ساختارشان وجود دارد، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم مراحل ثبت نام و درخواست خوابگاه در تمام این سامانهها یکسان باشد.
با وجود این، کلیت مراحلی که باید پشت سر بگذارید تقریباً میان این سامانهها مشترک است و فقط در برخی جزئیات باهم تفاوتهایی دارند. اگر شرایط دریافت خوابگاه را دارید باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
- اگر دانشجوی جدیدالورود هستید، ابتدا در دانشگاه ثبت نام و لیست واحدهایتان را دریافت کنید.
- اگر دانشجوی جدیدالورود نیستید، ابتدا انتخاب واحد کنید
- وارد حساب کاربری خود در سامانه دانشگاهیتان شوید
- به بخش مربوط به خوابگاه یا درخواست خوابگاه مراجعه کنید
- مدارک خواستهشده را ارائه دهید (بارگذاری فرم تعهد محضوری و تکمیل فرم درخواست خوابگاه ضروری است)
- اتاق مورد نظرتان را انتخاب کنید
- هزینهای را که برایتان تعیین شده بهصورت آنلاین پرداخت کنید
بعد از طی کردن این مراحل باید در موعدی که به شما اعلام میشود به صورت حضوری برای تحویل گرفتن خوابگاه خود مراجعه کنید.
مدت استفاده از خوابگاه دانشجویی
دانشجویان غیر بومی که امکان تردد روزانه بین منزل و دانشگاه را ندارند، متناسب با مدت زمان مقطع تحصیلی خود میتوانند خوابگاه داشته باشند. همان طور که تعداد ترمها (نیمسالها) در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری متفاوت است، مدت زمان مجاز اقامت در خوابگاه هم در هر مقطع متفاوت است.
بنا بر قوانین موجود برای ارائه خوابگاههای دانشجویی، دانشجویان مقطع کاردانی برای چهار نیمسال، مقطع کارشناسی ناپیوسته چهار نیمسال، مقطع کارشناسی پیوسته هشت نیمسال، مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته پنج نیمسال، مقطع دکتری تخصصی هشت نیمسال و مقطع دکتری حرفهای ۱۴ نیمسال مجاز به استفاده از خوابگاه دانشجویی هستند.
البته این مدت زمان به این معنی نیست که اگر دانشجویی نتواند در این مدت درسش را به پایان برساند دیگر امکان دریافت خوابگاه دانشجویی را نخواهد داشت. در صورتی که مدت زمان تحصیل دانشجو بیشتر از حد مجاز تعیینشده برای هر مقطع طول بکشد، دانشجو برای دریافت خوابگاه ملزم به پرداخت هزینه بیشتر است.
مشابه این وضعیت در مورد سنوات تحصیل بیشتر از زمان در نظر گرفتهشده نیز وجود دارد. یعنی همان طور که اگر دانشجویی نتواند در مدت زمان تعیینشده درسش را تمام کند باید به ازای هر ترم مبلغی را بهعنوان سنوات به دانشگاه بپردازد، برای دریافت خوابگاه بیش از مدت زمان مجاز نیز دانشجو باید مبلغ بیشتری را بپردازد.
بنابراین، در صورتی که بعد از گذشت ترمهای مجاز خوابگاه دریافت کنید باید طبق تعرفه صندوق رفاه در ترم اول سنوات ۲ برابر هزینه ترم عادی، برای نیمسال دوم ۲٫۵ برابر ترم عادی و برای نیمسال سوم ۳ برابر ترم عادی برای دریافت خوابگاه هزینه کنید.
[ad_2]
منبع
نظرات کاربران