[ad_1]
طرز تهیه کوفته شلغم؛ غذایی جدید برای یک شام سبک و لذیذ
طرز تهیه کوفته شلغم خیلی راحتتر از اون چیزیه که فکرش رو بکنی. این کوفته یه غذای سالم و خوشمزهست که با شلغم درست میشه و یه جورایی طعم خاصی داره که باید امتحانش کنی. حالا بیایید با هم مواد لازم رو چک کنیم و بریم سراغ درست کردنش.
برای تهیه کوفته شلغم، اول نخود رو از شب قبل خیس کنید و بعد بپزید. پیاز و سیر رو تفت بدید، شلغم رنده شده، گشنیز و ادویهها رو اضافه کنید و نرمش کنید. مواد رو با نخود، جو، گندم و آرد نخودچی مخلوط کنید و کوفتهها رو شکل بدید. کوفتهها رو در فریزر بذارید تا منسجم بشن. پیاز، هویج و پیازچه رو برای سس تفت بدید، رب گوجه فرنگی و آب جوش رو اضافه کنید و کوفتهها رو بپزید. کوفته شلغم رو با نون و سبزی سرو کنید.
مواد اصلی برای ۲ نفر | مقدار |
شلغم | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
نخود پخته | نصف لیوان |
سیر | ۲ حبه |
گندم | ۱/۴ لیوان |
جو دوسر | ۲ قاشق غذا خوری |
مواد دیگر | مقدار |
گشنیز | ۱ قاشق چایخوری |
هویج | ۱ عدد |
پیازچه | ۲ عدد |
نمک، فلفل سیاه، زیره، پودر سیر | به مقدار لازم |
آرد نخودچی | ۱ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه کوفته شلغم
مرحله ۱: آماده کردن نخود
نخود را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آبش را عوض کنید تا نفخ آن از بین برود. سپس نخودها را با زودپز به مدت ۳۰ دقیقه بپزید تا کاملاً نرم شوند.
مرحله ۲: آماده کردن گندم
گندم را با مقداری آب خیس کنید و به همراه ۳/۴ پیمانه آب روی حرارت ملایم بپزید. وقتی آب قابلمه تبخیر شد، گندمها را چک کنید و اگر نیاز بود، کمی آب اضافه کنید تا کاملاً پخته شوند.
مرحله ۳: تفت دادن پیاز و سیر
پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه با مقداری زردچوبه و روغن تفت دهید تا سبک شود. سپس سیر له شده را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر بیرون بیاید.
مرحله ۴: آماده کردن شلغم
شلغمها را رنده کنید و به همراه گشنیز، زیره، کمی نمک و فلفل به پیاز اضافه کنید. تفت دهید و درب تابه را بگذارید تا شلغمها با حرارت کم نرم شوند. این مرحله ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان میبرد. اگر مواد داشت ته میگرفت، مقداری آب اضافه کنید.
مرحله ۵: مخلوط کردن مواد
وقتی شلغمها پخته شدند، آنها را داخل کاسه بریزید و نخود پخته شده، جو و آرد نخودچی را اضافه کنید. کمی نمک و پودر سیر بزنید و هم بزنید. حالا مواد را با غذاساز یا گوشت کوب برقی میکس کنید. اگر مواد چسبنده بود، کمی آرد نخودچی اضافه کنید.
مرحله ۶: شکل دادن کوفتهها
از مواد کوفته بردارید و با دست به اندازه دلخواه گرد کنید. کوفتهها را برای ۱۰ دقیقه در فریزر قرار دهید تا خوب منسجم شوند.
مرحله ۷: آماده کردن سس
پیاز را رنده کنید و با مقداری روغن، زردچوبه و نمک تفت دهید تا سبک و طلایی شود. هویج نگینی شده و پیازچه را اضافه کنید و تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا خامی رب از بین برود.
مرحله ۸: پختن کوفتهها
یک لیوان آب جوش را به تابه اضافه کنید. هنگامی که آب شروع به جوشیدن کرد، کوفتهها را داخل تابه بگذارید و برای ۳۰ دقیقه زمان دهید تا پخته شوند. در حین پختن، سس را روی کوفتهها بریزید تا مزهدار شوند.
مرحله ۹: سرو کوفتهها
کوفته شلغم را در ظرف سرو بکشید و با نان و سبزی میل کنید. نوش جان!
[ad_2]
منبع
نظرات کاربران