[ad_1]
این پنگوئن روزی چند هزار بار چرت میزند
چرتزدن انسان بهوضوح نشانهی خواب ناکافی و بیکیفیت است و بر اساس شرایط، حتی میتواند بسیار خطرناک باشد. چرتزدن در روز برای بسیاری از ما تجربهای آشناست. پرندگان نیز با این مدل «ریزخواب» یا خواب کوتاه آشنا هستند؛ اما به نظر میرسد که یکی از گونهها بیشتر از تمام گونههای دیگر بر هنر خواب کوتاه تسلط داشته باشد.
پنگوئنها در چرتزدن بسیار قهار هستند. مطالعهی جدیدی نشان میدهد که پنگوئن ریشخطی در طول روز هزاران بار به خواب میرود و نیاز روزانهاش به بیشاز ۱۱ ساعت خواب را به چرتزدنهای کوتاهمدت و چندثانیهای محدود میکند. اگرچه روشهای خوابیدن در حیوانات مختلف بسیار گسترده است، این پنگوئن به راحتی رکورد چرتهای کوتاهمدت را شکسته است. به نظر میرسد که چرتهای کوتاه درمجموع حداقل برای بهبود برخیاز عملکردهای انرژیبخش کافی باشد.
نویسندگان مطالعهای که هفتهی گذشته منتشر شد، بهنقل از ساینسآلرت میگویند این ویژگی ممکن است بهدلیل نیاز مبرم پرندگان بیپرواز به حفظ هوشیاری دائمی تکامل یافته باشد. محققان استدلال میکنند که برخلاف تصورات قبلی، مزایای خواب به صورت تدریجی در برخیاز گونهها افزایش و تکامل یافته است.
پنگوئن ریشخطی (Pygoscelis antarcticus) که بهدلیل نوار سیاهرنگ نازک پایین صورت و بین گوشهایش بدین نام خوانده میشود، فراوانترین گونهی پنگوئن در زمین است. جمعیت فعلی این گونه حدود هشت میلیون جفت مولد برآورد میشود و عمدتاً در شبهجزیره جنوبگان و جزایر اقیانوس اطلس جنوبی زندگی میکنند.
پنگوئنهای تکوالد در زمان لانهسازی باید مراقب تخمهای خود باشند و از آنها دربرابر پرندگان شکارچی کاکایی اقیانوسی محافظت کنند، درحالی که جفت آنها در سفرهای ماجراجویانهی چندروزه به سر میبرد. آنها همچنین باید از لانهی خود دفاع کنند و با دیگر پنگوئنها که برای سرقت به سمت لانه هجوم میآورند، مقابله کنند. در نهایت وقتی که جفت پنگوئن از سفر بازگشت، دو والد نقش خود را تغییر میدهند.
[ad_2]
منبع
نظرات کاربران