[ad_1]
مدیرعامل ایرانسل: بدون کمک دولت طرح تجاری فیبر نوری سودده نیست
مراسم ۱۷ سالگی اپراتور دوم با سخنرانی بیژن عباسی آرند شروع شد و با پرسش و پاسخ خبرنگاران پایان یافت. عباسی آرند از کاهش سرمایهگذاری در توسعه شبکه گفت و آن را به ماجرای تعرفهها مرتبط دانست. مدیرعامل ایرانسل گفت وزارت ارتباطات هم در حال حاضر اصلاح تعرفهها را قبول دارد. به گفته او اگر تعرفهها اصلاح نشود سال آینده نارضایتیها از کیفیت اینترنت هم بیشتر میشود.
بیژن عباسی آرند مراسم ۱۷ سالگی ایرانسل را با ارائهی گزارش از آخرین دستاوردهای ایرانسل را شروع کرد. به گفتهی او ایرانسل از ابتدای دریافت پروانه در مجموع بیش از ۱۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در توسعه زیرساختها کرده است. ماحصل این سرمایهگذاری رسیدن تعداد کل مشترکان این اپراتور به ۶۴.۴ میلیون است که از این میزان ۴۵.۵ میلیون مشترک اینترنت همراه ایرانسل هستند. این اپراتور همچنین ۴۳.۳ درصد از سهم بازار را در اختیار دارد و ۷.۸ میلیون مشترک این اپراتور دائمی هستند. سوپراپلیکیشن ایرانسل من با ۵۰ میلیون نصب، ۲۰ میلیون مشترک فعال ماهانه دارد.
مدیرعامل ایرانسل درباره دستاوردهای سال گذشته گفت: «در شهریور امسال رکورد مصرف ۲۲ پتابایت را تا قبل از دیروز رد کردیم. این عدد از دیروز به ۲۳ پتابایت مصرف روزانه رسید که در سایز اپراتورهای منطقه عدد بزرگی است. در بازه جام جهانی بیش از ۲۱۰ هزار نفر همزمان از لنز بازی ایران و امریکا را مشاهده کردند.»
مدیرعامل ایرانسل: باید بین تعرفه موبایل و اینترنت ثابت اختلاف فاحش باشد
او درباره ورود ایرانسل به بحث فیبر نوری گفت: «تا به حال به عنوان اپراتور موبایل فعالیت میکردیم اما با پروژه فیبر نوری قرار است به عنوان اپراتور ثابت هم ایفای نقش کنیم. ورود ایرانسل به اینترنت ثابت یک نقطه عطف جدیدی هم برای ایرانسل و هم صنعت سرویسهای ثابت ایجاد میکند. امسال با برنامهریزیها توانستیم پروانه UNSP را از وزارت ارتباطات دریافت کنیم که در دل این پروانه در کنار سرویس پروانه سرویسهای موبایل، سرویسهای ثابت و سرویسهای دیگر هم به اپراتورها واگذار میشود. این پروانه نقطهی عطفی هم برای ما و هم صنعت ICT کشور ایجاد کرد که بتوانیم با ورود به این صنعت هم به توسعه زیرساخت و فناوری و بهبود کیفیت و سرعت کمک کنیم و هم امیدواریم بتوانیم با ورود به این عرصه برای ارائه خدمات اقتصادیتر رقابت ایجاد کنیم. ما قرار است حدودا ۵ میلیون خانوار را در ۴۱۵ شهر تحت پوشش قرار بدهیم و حدودا ۵۳۰ میلیون دلار سرمایهگذاری لازم دارد و قریب به ۱۱ هزار کیلومتر باید در شهرهایی که با ما واگذار میشود فیبر بکشیم. الان ۲۲۰۰ کیلومتر زیرساخت فیبر را اجرا کردهایم و امیدواریم به تعهدی که به وزارت ارتباطات دادیم که تا پایان امسال بیش از یک میلیون پورت را در سطح کشور ایجاد کنیم برسیم.»
اولین شهری که توسط این اپراتور تحت پوشش فیبر نوری قرار میگیرد بابل است که تا به حال ۹۰ کیلومتر از ۱۲۰ کیلومتر فیبر آن اجرا شده است. همچنین پروژهای در شهر صدرای شیراز آغاز شده و تفاهمنامهای هم برای تحت پوشش قرار دادن شهر شیراز با وزارت ارتباطات امضا شده است: «پروژه فیبر به عنوان یکی از پروژه های جدی ایرانسل مطرح است. امیدواریم سال آینده پیشرفت قابل توجهی در اجرای پروژه و بخش عمدهای از این پنج میلیون تعهد را انجام داده باشیم.»
مدیرعامل ایرانسل همچنین تاکید کرد که اگر بخواهیم سرویس فیبر در کشور متقاضی پیدا کند باید بین نحوه قیمتگذاری فیبر و موبایل اختلاف جدی باشد: «این موضوع را از روز اول با سازمان تنظیم مطرح کردهایم. در گذشته اپراتورهای موبایل در رقابت جدی سهم بازار و توسعه فناوری بودند و پیشنهادهای ارزان و کف تعرفه میدادند و همین یکی از موانع عدم توسعه فیبر بود. ما به وزارتخانه گفتهایم که شرط اینکه مردم در خانههایشان از فیبر استفاده کنند این است که تعرفه موبایل به طور فاحش با اینترنت ثابت تفاوت داشته باشد تا مردم رغبت پیدا کنند. در این زمینه داریم مذاکره میکنیم. البته اصلاح تعرفه موبایل مستقل از بحث فیبر هم مسئلهای جدی است.»
او در ادامه گفت که وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات هم اصلاح تعرفه را قبول دارند: «رگولاتور باید کف و سقف تعریف کند و اجازه دهد که اپراتور خودش در این فاصله رقابت کند. با وزیر ارتباطات و سازمان تنظیم ارتباط داریم و آنها هم اصلاح تعرفه را قبول دارند و امیدواریم این اتفاق بیفتد. حتی در ستاد تنظیم بازار استدلال کردیم که اگر تعرفه اصلاح نشود سال آینده مردم پول اینترنت میدهند اما دیگر دسترسی به اینترنت سخت میشود.»
عباسی درباره طرح تجاری فیبر نوری گفت اگر کمک دولت نباشد این کسب و کار سودده نیست اما در یکی دو سال اخیر قرار شده اپراتورها بتوانند آن ۸ درصد سهم دولت را در توسعه فیبر سرمایهگذاری کنند. همچنین حساب و صندوقی برای فیبر نوری در نظر گرفته شده است: «بر این اساس این طرح تجاری بهتر از گذشته است اما تعرفهها حتما باید اصلاح شود و در غیر این صورت حتما مشکل پیدا خواهیم کرد. یعنی به جایی میرسیم که زیرساخت ایجاد میکنیم اما کسی رغبت نمیکند از آن استفاده کند. اگر آن ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری بخواهد فعال شود سیاستها باید تغییر کند و وزارت ارتباطات هم با این تغییر موافق است و در آینده در این زمینه اتفاقاتی خواهد افتاد.»
مشکل قفل بودن قابلیت نسل پنجم گوشیها در کشور
عباسی آرند گفت ایرانسل فعالیت خود را از نسل دوم شروع کرد و در حال حاضر تقریبا همه شهرها و بخش عمدهای از روستاهای بالای بیست خانوار را تحت پوشش نسل چهارم موبایل قرار داده و بیش از ۱۶۰ شهر را تحت پوشش نسل چهارم TD-LTE قرار داده است: «ایرانسل به نوعی پرچمدار ورود تکنولوژی نسل پنج اینرتنت در کشور است و در یکی دو سال اخیر در اغلب مراکز استانها و شهرهای دیگر تعداد زیادی سایت نسل ۵ را فعال کردهایم و امروز هم ششصد و پنجاهمین سایت نسل پنجم ایرانسل افتتاح میشود. در اغلب استانها که زیرساخت فراهم شده نسل ۵ ما فعال است و قریب به ۶.۲ میلیون مشترک در شبکه ایرانسل داریم که گوشی نسل ۵ دارند و نزدیک به ۵۵۰ هزار مشترک هم داریم که از سرویس نسل ۵ استفاده کردهاند.»
او در مورد موانع توسعه نسل پنجم گفت: «مشکلی که در کشور ما وجود دارد این است که بخشی از این گوشیهای نسل جدید که نسل ۵ را پشتیبانی میکنند در کشور ما قفل است و واردکنندگان هم نتوانستهاند با تولیدکنندگان به گونهای تعامل کنند که با وجود بحثهای تحریم این قابلیت را در ایران فعال کنند. یکی دو تولیدکننده فعال کردهاند و برخی از برندهای معروف هم چند مدل از گوشیهایشان را با پیگیریهایی که انجام شده فعال کردهاند. امیدواریم در آینده این محدودیت کامل برداشته شود و همه گوشیهای نسل ۵ در کشور ما فعال شوند و این ۶ میلیون مشترک و دیگران بتوانند از خدمات نسل ۵ برخوردار شوند.»
عباسی آرند درباره پیگیریهایی که برای فعال شدن 5G موبایلها در کشور شده گفت: «ادعای واردکنندگان و تولیدکنندگان بحث تحریمهاست و ما مکاتباتی کردهایم که یا در واردات بعضی از گوشیها محدودیت ایجاد شود یا اینکه الزام کنند که تولیدکنندگان 5G را در کشور ما فعال کنند. تا به حال دو سه تا از مدلها این قابلیت را فعال کردهاند اما بقیه هنوز کار نمیکند.»
علاوه بر قفل بودن گوشیها او همچنین بحث تولید محتوا را مطرح کرد که بر بستر پرسرعت فیبر نوری توزیع و دریافت شود: «از نظر زیرساخت دیتاسنتر و مراکز سوییچ هم ظرفیت کل مراکز بیش از ۳۲۰۰ رک و ظرفیت مراکز در حال اجرا ۲۴۰ رک است و در برنامه آتی هم ۹۰۰ رک اضافه خواهد شد.»
عباسی آرند: اگر تعرفهها اصلاح شود، بستههای حجیم اینترنت برمیگردند
بخش دیگری از این نشست ارائه گزارش مالی و سرمایهگذاریهای ایرانسل بود. مدیرعامل این شرکت با اشاره به اینکه اپراتورها بخشی از درآمد خود را به دولت میدهند گفت: «۲۸.۱ درصد از درآمد را باید به خزانه دولت واریز کنیم و ۳ درصد هم برای حمایت خدمات مناطق برخوردار باید پرداخت کنیم. اگر مالیات و عوارض را هم در نظر بگیرید تا به حال بیش از ۷۸ هزار میلیارد تومان به دولت پرداخت کردهایم.»
به گفته او در ۶ ماه دوم سال گذشته به خاطر محدودیتهای اینترنت اپراتورها دچار محدودیت درآمدی شدند اما امسال با وجود محدودیتها این شرکت رشد درآمد ۲۶.۶ درصدی را تجربه کرده است که دیتا و سرویسهای دیجیتال حدودا ۲۱ درصد بود. او سپس اسلایدی مقایسهای از تعرفه اینترنت موبایل بین کشورهای مختلف نشان داد و گفت تعرفه اینترنت در ایران در دنیا ارزانترین است: «بر این اساس مردم کشور ما ۷ صدم دلار یا ۷ سنت بابات هر گیگابایت اینترنت مصرفی هزینه میکنند. این درآمدی که میگویم از مصرف مشترکان با چنین نرخی است. اگر تعرفه تغییر کند و اصلاحاتی صورت بگیرد درآمد میتواند متفاوت شود.»
[ad_2]
منبع
نظرات کاربران