[ad_1]
هرآنچه که باید درمورد سرویس پکیج بدانید
سرویس کردن پکیج در ۱۰ مرحله
اگر می خواهید سلامتی و طول عمر پکیج خود را افزایش دهید، باید سرویس دورهای و سالیانه آن را جدی بگیرید. بدین منظور باید طبق مراحل زیر پیش بروید:
1 – بعد از قطع گاز، برق و آب دستگاه، باید پوسته پکیج را باز کنید و به مخزن آب و لولههایی که آب از آنها رد میشود دقت کنید تا ببینید که آیا به رسوبزدایی احتیاج دارند یا خیر؟ در اکثر مواقع به رسوبزدایی پکیج نیاز دارید؛ پس باید قسمتی که آب برای گرم شدن از آن جا عبور میکند از پکیج بیرون بیآورید و اسید را از ورودی آب دستگاه به درون آن بریزید و اجازه دهید که به مدت کوتاهی داخل آن بماند. سپس باید آن را از قسمت خروجی به بیرون هدایت کنید تا رسوب ها هم خارج شوند. در نهایت هم لازم است که آن را به خوبی با آب و مواد شوینده بشویید.
2 – با توجه به این که منبع انبساط یکی از مهم ترین بخشهای پکیج است، باید بدانید که اگر باد آن به اندازه کافی نباشد دستگاه زودتر از موعد خراب میشود. پس برای این که بتوانید فشار باد این منبع را چک کنید، باید یک گیج را روی والف منبع انبساط دستگاه پکیج بگذارید و درجه باد را بررسی کنید. این درجه باید بین ۰/۷ الی ۱ بار باشد. ضمناً فراموش نکنید که زمانی باید فشار باد منبع را اندازه بگیرید که هیچ آبی داخل مدار نباشد؛ چرا که در غیر این صورت فشاری که نشان داده میشود، فشار آب داخل مدار است.
3 – در ادامه کار باید به سراغ تمیز کردن مبدل اصلی یا اولیه دستگاه بروید و پیچهای محفظه احتراق را باز کنید تا فینهای آن را مشاهده کنید. سپس باید روی برنر را با روزنامه بپوشانید و مبدل اصلی را به کمک فرچه پاک کنید. البته دقت داشته باشید که نباید در هربار سرویس پکیج، مبدل ها را اسیدشویی کنید؛ زیرا اسیدشویی پکیج باعث کاهش طول عمر آن میشود و لایههای مبدل از جنس مس را میخورد و ممکن است آن را سوراخ کند.
4 – در مرحله چهارم از سرویس انواع پکیج بهتر است که برد دستگاه را مورد بررسی قرار دهید تا خاک نگرفته باشد؛ زیرا گرد و خاک میتواند باعث بروز اختلال در عملکرد پکیج شود. برای تمیز کردن این خاکها می توان از سشوار استفاده کرد. البته این کار را باید با دقت زیادی انجام دهید، زیرا برد پکیج بسیار حساس است و ممکن آسیب ببیند.
5 – حالا میتوانید دودکش پکیج دیواری را بررسی کنید تا مطمئن شوید که مسیر آن مسدود نشده باشد؛ زیرا انسداد مسیر دودکش باعث برگشت CO2 به محیط و مرگ میشود. برای این منظور، لازم است که از روی پشت بام یک سنگ کوچک را داخل دودکش بیندازید. در صورتی که صدای برخورد این سنگ با پکیج را شنیدید، یعنی مسیر باز است اما چناچه صدایی نشنیدید یعنی یک شی یا پرندهای این مسیر را مسدود کرده است.
6 – یکی دیگر از مهمترین مراحل سرویس پکیج، تمیز کردن مشعل آن است. برای انجام این کار کافی است که از یک دمنده یا جارو برقی کمک بگیرید تا اگر گرد و خاک یا آشغالی سوراخهای آن را مسدود کرده است، باز شود. معمولاً همین کار کفایت میکند و اگر تمایل دارید که سرویس کاملی انجام دهید، میتوانید در زمان خاموش بودن دستگاه، اسپری خشککننده را با شدت داخل محفظه احتراق اسپری کنید و صبر کنید تا کاملاً خشک شود.
7 – برای اطمینان از تمیز بودن فن دستگاه، ابتدا فن را بهطور کامل باز کنید و آن را با آب بشویید. اما اگر فرصت کافی برای این کار ندارید، میتوانید با استفاده از یک اسپری WD-40 منطقه فن را بهطور کامل پاک کنید. به علاوه، چون این اسپری چرب است، اگر آن را داخل بلبرینگها و شفت فن هم تزریق کنید، آن ها روانتر میشوند.
چنانچه فن سیستم گرمایشی پکیج به روغن کاری نیاز داشت، کافی است که از روغن یاتاقان کولر یا روغن چرخ خیاطی کمک بگیرید. فراموش نکنید که این روغن را باید در بلبرینگها بریزید و همزمان پره فن را بچرخانید تا به خوبی چرب شود. در ادامه هم میتوانید با استفاده از اسپری، داخل لوله ونتوری را تمیز نمایید.
8 – در سرویس پکیج نباید از پمپ آن غافل شوید؛ بنابراین ابتدا پمپ را به وسیله آچار آلن باز کنید و پرههای روتور آن را تمیز نمایید. سپس برای روان کارکردن این قطعه، کمی مایع ظرفشویی در داخل شفت بریزید و روتور را بچرخانید. بعد هم واشر پمپ را در جای خود قرار دهید و پیچ های پمپ را به شکل ضربدری و محکم ببندید.
9 – در ادامه کار و برای تمیز کردن جرقهزن باید چندین بار سمباده را روی الکترود و جرقهزن بکشید و بعد آن را با یک دستمال مرطوب پاک کنید. البته کارهای دیگری هم باید در این مرحله انجام شود که شامل موارد زیر است:
از سالم بودن چینی دور الکترود یون و جرقهزن اطمینان حاصل کنید. فاصلهای که باید بین سر جرقهزن و برنر وجود داشته باشد را به درستی تنظیم کنید. از این که الکترود یون و جرقهزن به کابل خود وصل شدهاند و به جایی از بدنه متصل نیستند، مطمئن شوید.
10 – اکنون باید شیر پرکن دستگاه را باز کنید و صبر کنید فشار داخل مدار به 1 الی 5/1 بار برسد. سپس همه اتصالات را بررسیکنید تا جایی نشتی وجود نداشته باشد. توجه کنید که اگر کوچک ترین نشتی دیدید، باید مجدداً فشار مدار را به صفر برسانید و بار دیگر اتصالات را محکم کنید تا نشتی از بین برود.
[ad_2]
منبع
نظرات کاربران