[ad_1]
گزارش سالانه ابر دراک: کاهش سهم سرویسدهندگان اینترنت داخلی
وضعیت ارتباط پلتفرمهای محبوب
ابردراک وضعیت برقراری ارتباط و پایداری پلتفرمهای محبوب و پربازدید ایرانی را از مبدا پاپسایتهایش از مسیر سه gateway بینالمللی اینترنت کشور به مقصد مراجع خارجی رصد کرده تا بتواند گزارشی از وضعیت uptime اینترنت یعنی اتصال، اختلال و قطعی اینترنت ارائه بدهد.
بر اساس این دادهها در شش ماه اول سال گذشته اینستاگرام، واتسآپ، گوگل و کلادفلر بیش از ۹۹ درصد مواقع در وضعیت uptime بودند. زمان downtime اینستاگرام در این بازه زمانی، ۱۰ ساعت و ۵۳ دقیقه، واتساپ ۹ ساعت و ۴۵ دقیقه، گوگل ۴۲ دقیقه و کلادفلر ۳۴ دقیقه بود.
اما در شش ماهه دوم وضعیت متفاوت بود. با فیلتر شدن اینستاگرام و واتساپ میزان downtime اینستاگرام به ۱۷۹ روز و ۲۱ ساعت و ۸ دقیقه و واتساپ ۱۷۹ روز و ۲۲ ساعت و ۸ دقیقه رسید. در همین مدت ۲ ساعت و ۱۰ دقیقه گوگل در وضعیت downtime قرار داشت.
ابر دراک توضیح داده است که آدرسهای IP کلادفلر در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ به صورت پراکنده دچار قطعیهای گسترده بود که این اختلالها روی IPهای تصادفی از بازههای زمانی مختلف صورت میگرفت. در نتیجه تیم پردازش داده نتوانسته آن را اندازهگیری کند. آمار کلادفلر از پایش وضعیت برخی از سرویسهای کلادفلر مثل وبسایت و پنل کاربری آن استخراج شده که بر اساس آن یک ساعت و ۲۸ دقیقه در وضعیت downtime قرار داشت.
تعداد حملات DDoS دفع شده توسط CDN ابر دراک
حملات DDoS در سال گذشته به خصوص در نیمه دوم افزایش داشت. بزرگترین حمله سال گذشته به این سرویس ابری در روزهای ۱۵ و ۱۶ بهمن ماه اتفاق افتاد که با ۴۵۰ گیگابیت بر ثانیه ترافیک حمله و به مدت ۳۶ ساعت به گستردگی سرویس CDN و شبکه ابردراک صورت گرفت. ابر دراک نوشته است که این حمله با موفقیت دفع شده و هیچ یک از وبسایتهای سرویسگیرنده از دسترس خارج نشدند.
باتها دوبرابر شدند
پردازش دادههای ابردراک نشان میدهد حدود ۵۶ درصد کاربران از دستگاههای قابل حمل برای اتصال به اینترنت استفاده میکنند. در حالی که کاربران کامپیوترهای شخصی حدودا ۲۸ درصد هستند. ۱۶ درصد کاربران هم باتها هستند که نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر رشد داشتهاند.
در میان سیستمعاملها بیشترین سهم از آن نرمافزارهای موبایلی یعنی اندروید و آی او اس است. میزان استفاده از ویندوز ۲۷ درصد و لینوکس ۶ درصد است. سهم لینوکس نسبت به سال ۱۴۰۰ دو برابر شده است.
محبوبترین مرورگر برای کاربران ایرانی همچنان کروم که سهمی نزدیک به ۴۰ درصد دارد. پس از آن سافاری ۱۱.۱۱ درصد، سامسونگ ۸.۸۵ درصد، گوگل ۷.۷۲ و فایرفاکس ۶.۶۷ درصد است.
ایرانسل پراستفادهترین ارائه دهنده اینترنت
دادههای ابر دراک نشان میدهد که اپراتورهای همراه در دسترسترین روش استفاده از شبکه بودهاند. در سال ۱۴۰۱ پراستفادهترین ارائهدهنده اینترنت ایرانسل بود و پس از آن همراه اول قرار داشت. در حالی که در سال ۱۴۰۰ همراه اول رتبه اول را داشت. کاربران هر دوی این اپراتورها در سال گذشته افزایش پیدا کردند.
[ad_2]
منبع
نظرات کاربران