[ad_1]
گرسنگی چگونه ذهن ما را تحتتاثیر قرار میدهد؟
در مجموعه دیگری از آزمایشها، پژوهشگران دانشگاه کارولینای شمالی دریافتند که گرسنگی موجب میشود مردم تحتتاثیر عواطف منفی قرار گیرند: آنها به ۲۱۸ داوطلب (برخی از آنها گرسنه بودند) تصاویر خنثی، مثبت و منفی (مانند یک سگ خشمگین) را نشان دادند و از آنها خواستند تصویر مبهمی (تصویرنگاشت چینی) را ببینند و مشخص کنند که آیا مثبت است یا منفی.
کسانی که در ابتدا به آنها تصویر منفی نشان داده شده بود، با احتمال بیشتری تصور مبهم را منفی ارزیابی میکردند؛ حتی اگر به آنها گفته میشد تحتتاثیر تصاویر قبلی قرار نگیرند. احتمال تحتتاثیر قرار گرفتن شرکتکنندگانی که قبل از آزمایش احساس گرسنگی میکردند، بیشتر بود.
گرسنگی فقط موجب احساس منفی و خلق افسرده نمیشود، بلکه موجب تقویت رفتار تکانشی در ما میشود (یعنی بدون تامل کافی دست به کاری بزنیم). بنابراین، اگر میخواهید نامه استعفای خود را بنویسید، بهتر است قبل از ناهار این کار را نکنید. علاوهبراین، گرسنگی موجب میشود در رابطه با دیگران سختگیرتر شویم.
مطالعهای نشان داد داوران در ابتدای روز و درست پس از ناهار یعنی زمانی که سیر بودند، نسبت به زمان پیش از ناهار یا پایان روز آسانگیرتر بودند. درحالیکه این مطالعه مورد انتقاد قرار گرفته است و ادعا شده است اثر مشاهدهشده میتواند ناشی از عوامل دیگری باشد، علم از این باور حمایت میکند که وقتی گرسنه هستیم، ازنظر مجازات سختگیرتر عمل میکنیم.
تعیین علت اثراتی که در موقعیتهای واقعی مشاهده میشود، دشوار است و همیشه توضیحات جایگزینی وجود دارد. اما در شرایط آزمایشگاهی میتوانید برخی از عوامل را کنترل کنید.
پژوهشگران برای بررسی این موضوع که آیا وقتی افراد گرسنه هستند، واقعا نسبتبه دیگران سختگیرتر عمل میکنند، ۲۳۶ نفر را به آزمایشگاه خود دعوت کردند. حدود نیمی از آنها حداقل پنج ساعت بود چیزی نخورده بودند، درحالیکه بقیه غذا خورده بودند. سپس از آنها خواسته شد بارها کار خستهکننده چرخش اشکال هندسی را روی کامپیوتر انجام دهند. در پایان این تمرین خستهکننده، به شرکتکنندگان این فرصت داده شد تا پژوهشگران را ارزیابی کنند و به آنها امتیاز بدهند. افرادی که گرسنه بودند خصوصا کسانی که به عواطف خود توجه نمیکردند یا روی وضعیت درونی خود تمرکز داشتند، با احتمال بیشتری نمره منفی میدادند.
دلایل دقیق این امر که چرا گرسنگی موجب میشود به این شیوه احساس و رفتار کنیم، پیچیده است. یکی از علتهای احتمالی کاهش سطح قند خون براثر گرسنگی و درنهایت اختلال در کنترل خود است. طبق این تئوری، همه ما مستعد داشتن افکار منفی درمورد جهان هستیم، اما میتوانیم آن را تنظیم کنیم، تا اینکه گرسنگی این توانایی را مختل میکند.
برخی از پژوهشگران بر این باورند که احساساتی مانند عصبانیت ناشی از گرسنگی درواقع تفسیر نادرستی از یک وضعیت فیزیولوژیکی بهعنوان یک حالت عاطفی است. برخی یافتهها از این موضوع حمایت میکنند و نشان میدهند افراد گرسنهای که درمورد احساسات خود تامل نمیکنند، احتمال اینکه احساسات خود را نادرست تفسیر کنند و درنتیجه عصبانیتر شوند، بیشتر است.
احساساتی که هنگام گرسنگی در بدن شما تولید میشوند، میتوانند موجب شوند که تجربیات خود را با شدت بیشتری احساس کنید. برای مثال، ممکن است در حالت عادی از حرف همکار خود عصبانی نشوید، اما وقتی گرسنه هستید، فکر کنید حرف وحشتناکی زده است.
توجه به این نکته که گرسنگی چگونه احساسات و رفتار ما را تحتتاثیر قرار میدهد، میتواند برای افرادی که رژیم میگیرند، تحولآفرین باشد. اگر جنبههای ذهنی منفی احساس گرسنگی ناشی از سوء تفسیر ما از یک احساس جسمی باشد، شاید بتوانیم یاد بگیریم آن احساس جسمی را بهتر تفسیر کنیم. در این صورت، شیوههایی همچون درمان شناختیرفتاری میتوانند به ما کمک کنند تا افکار و احساسات خود را از نو پیکربندی کنیم.
[ad_2]
منبع
نظرات کاربران