[ad_1]
وکیل پایتخت، مرجع آشنایی با انواع خدمات وکیل
به چه پروندههایی، پرونده کیفری گفته میشود؟
به پروندههایی که موضوع آنها به امور حقوقی و مدنی ربطی ندارد و شامل موضوعات رسیدگی به یک جرم، تشخیص مجرم و تعیین مجازات در دادگاههای کیفری است، پرونده کیفری یا پرونده جرمی گفته میشود. جرمهایی مانند قتل، تجاوز جنسی، سرقت، کلاهبرداری مالی، تجاوز به حقوق بشر، قاچاق مواد مخدر، تهدید، زدن آسیب جسمی به دیگران، جعل اسناد، اخاذی، سقط جنین، اختلاس، اختلال در اقتصاد کشور، اسیدپاشی، روابط نامشروع، تبانی، افترا، توهین، آدم ربایی و غیره دعاوی کیفری هستند. مجرمان برای اثبات بیگناهی و دفاع از خود باید از یک وکیل کیفری کمک بگیرند. قاضی در دادگاههای کیفری با بررسی مدارک، شواهد و ادعای شاهدان مجازاتهایی مانند اعدام، حبس، جریمه و غیره برای مجرم صادر میکند. معرفی چند مورد پرونده کیفری:
یکی از شایعترین پروندههای کیفری پرونده سرقت است. با توجه به اوضاع اقتصادی و شرایط اجتماعی کشور جرم سرقت یکی از جرائمی است که تعداد دعاوی مربوط به آن در دادگاههای کیفری روزبهروز در حال افزایش است. افرادی که اموال آنها به سرقت رفته برای اثبات جرم مجرم و افراد سارق برای دفاع و اثبات بیگناهی خود میتوانند از یک وکیل معروف سرقت کمک بگیرند. وکیل کیفری سرقت به عنوان یکی از وکلای پایه یک دادگستری، نسبت به تمام قوانین حوزه سرقت کاملا آگاه است.
- پرونده کلاهبرداری
با توجه به اینکه بسیاری از مردم با مفهوم درست جرم کیفری کلاهبرداری به خوبی آشنا نیستند، هر اختلاف مالی با شرکای تجاری خود را به عنوان کلاهبرداری تلقی میکنند. به همین دلیل پروندههای کلاهبرداری نیز جزء پروندههای کیفری شایع دادگستری محسوب میشوند. به وکیل کیفری که تخصص رسیدگی به اینگونه پروندهها را دارد و با قوانین و رویه دادگاهها آشنایی کامل دارد، وکیل کلاهبرداری گفته میشود.
- پرونده ضرب و جرح عمدی
یکی دیگر از پروندههای کیفری که متاسفانه بهصورت شایع و گسترده در دادگاههای کیفری ایران مطرح میشود، پرونده ضرب و جرح عمدی است. این نوع دعاوی کیفری به دلیل درگیری فیزیکی بین دو یا چند نفر اتفاق میافتند. در واقع ضرب و جرح دو جرم مجزا هستند و میتوان آنها را از هم تفکیک کرد. برای اثبات این جرم از گزارش پزشکی قانونی، شهادت شهود، فیلم و سایر ادله استفاده میشود. به وکیل کیفری که وکالت پروندههای ضرب و جرح را بر عهده میگیرد، وکیل ضرب و جرح میگویند.
به چه پروندههایی، پرونده ملکی گفته میشود؟
به پروندههایی که به املاک، اراضی و نوع کاربری آنها مربوط میشود، پرونده ملکی میگویند. برای حل دعاوی ملکی باید پرونده را به یک وکیل ملکی باتجربه بسپارید. با توجه به تنوع پروندههای ملکی در قانون، وکلای ملکی که رسیدگی به این پروندهها را بر عهده میگیرد، با توجه به نوع دعاوی ملکی میتوانند وکیل حقوقی، وکیل کیفری یا وکیل ثبتی باشند. مواردی مانند تجربه و تخصص در زمینه علم حقوق تجربه عملی درخشان، داشتن فن بیان و قدرت سخنوری، هوشمند بودن و تفکر استراتژیک از مهمترین ویژکیهای یک وکیل ملکی خوب به شمار میروند. معرفی چند مورد پرونده ملکی:
- پروندههای ملکی کیفری
پروندههای مربوط به دعاوی ملکی مانند فروش غیرقانونی املاک یا اراضی به یک یا چند نفر، جعل اسناد با هدف کلاهبرداری و فریب دیگران، ورود غیر مجاز به ملک افراد دیگر، تبانی و فساد در خرید و فروش املاک، تغییر کاربری اراضی کشاورزی و اراضی دیگر جزء پروندههای ملکی کیفری محسوب میشوند.
- پروندههای ملکی ثبتی
پروندههای مربوط به دعاوی ملکی مانند ابطال اسناد رسمی، افراز ملک، باطل شدن سند مالکیت معارض، توقیف عملیات اجرایی و ابطال مراحل ثبتی را به عنوان پروندههای ملکی ثبتی میشناسند.
- پروندههای ملکی حقوقی
پروندههای مربوط به دعاوی ملکی مانند خلع ید، الزام سند رسمی برای املاک، پایان کار ساختمان، تخلیه اماکن تجاری، تحویل ملک و الزام آت، الزام به فک رهن، درخواست و مطالبه اجرتالمثل و فسخ قراردادها جزء پروندههای ملکی حقوقی هستند. این پروندهها را به یک وکیل حقوقی ماهر و باتجربه میسپارند. در واقع یک وکیل خوب متخصص در این دعاوی اختیار امور مالی و دعاوی پروندههای ملکی حقوقی را از سوی موکل خود بر عهده میگیرد.
عنوان وکیل حقوقی چه فرقی با وکیل کیفری دارد؟
وکیل حقوقی وکیلی است که در زمینه قوانین و مسائل مربوط به حقوق مدنی، آئین دادرسی، حمایت از خانواده، امور حسبی، قانون تجارت و غیره تخصص دارد و در دادگاه خانواده، دادگاههای حقوقی، دادگاههای مدنی، شورای حل اختلاف و غیره برای طرح دعاوی حقوقی، دفاع و اثبات آنها فعالیت میکند. به این نکته توجه داشته باشید که پس از مطرح شدن دعوای حقوقی در دادگاه، قاضی با صدور حکم حق را به یکی از طرفین دعوا میدهد؛ ولی برای فردی که حکم به ضررش است، هیچ مجازات یا جریمهای در نظر نمیگیرد. یک وکیل حقوقی باید از همان مرحله اول یعنی طرح دعوای حقوقی تا مرحله آخر یعنی اثبات دعوا در کنار موکل خود حضور داشته باشد و او را راهنمایی کند.
به وکیلی که در نهادهایی مانند ارتش، سازمان زندانها، سازمان تعزیرات حکومتی، دادگاههای کیفری و غیره فعالیت دارد و در زمینه وکالت پروندههای کیفری مانند کلاهبرداری، قاچاق، فساد مالی، سرقت، قتل، اختلاس و غیره متخصص است، وکیل کیفری گفته میشود. این نوع وکیل به خوبی با قوانین مجازات اسلامی، آئین دادرسی کیفری، مجازات نیروهای مسلح، قاجاق اسلحه و مواردی از این قبیل آشناست. بعد از طرح دعاوی کیفری یکی از طرفین دعوا به عنوان مجرم شناخته شده و قاضی دادگاه بر اساس نوع جرمی که برخلاف قوانین کشور مرتکب شده، مجازات و جریمه در نظر میگیرد. در دعاوی کیفری که افراد توانایی مالی برای گرفتن وکیل کیفری نداشته باشند، طبق اصل 25 قانون اساسی دادگاه میتواند برای او یک وکیل رایگان تعیین کند. به این نوع وکیل اصطلاحا وکیل تسخیری میگویند.
با توجه به این توضیحات میتوان نتیجه گرفت که متفاوت بودن ماهیت دعوای حقوقی و دعوای کیفری سبب شده است که وکلای این دو نوع دعاوی نیز با هم متفاوت باشند. به طور کلی وکیل حقوقی در زمینه امور حقوقی و وکیل کیفری در زمینه امور کیفری تخصص دارد. به همین دلیل گاهی ممکن است که برخی از وکلا با مشاهده پرونده درخواستتان را برای وکالت رد کرده و یک وکیل دیگر را به شما معرفی کنند. وکیل پایه یک دادگستری هیچ محدودیتی در اخذ پروندههای حقوقی و کیفری ندارند؛ اما با توجه به علایق و تجربهها، یک وکیل ممکن است در برخی از مسائل توانمندی، تبحر و مهارت بیشتری داشته باشد.
[ad_2]
منبع
نظرات کاربران