[ad_1]
طرز تهیه کوفته قورمه، غذای سنتی و خوشمزه افغانستانی!
طرز تهیه کوفته قورمه، غذای سنتی و خوشمزه افغانستانی!
طرز تهیه کال کباب ساده کال کباب یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار شمال کشورمان است که با بادمجان کبابی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله …
طرز تهیه چیکن منچوری چیکن منچوری یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ ترکیهای است که به روشهای مختلف با مواد متنوعی درست میشود، چیکن منچوری که خیلی راحت درست میشود برای …
طرز تهیه سوپ هویج سوپ هویج یکی از انواع سوپ های خوشمزه و بسیار ساده است که برای غذای بیمار و نوزاد بسیار مناسب می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله …
کوفته قورمه یکی از انواع غذاهای خوشمزه، لذیذ و اصیل کشور افغانستان است که به روشهای مختلف با مواد متنوع و خیلی راحت درست مرشود، این غذای خوش طعم بافتی نرم و سبک دارد و از آن میتوانید برای پذیرایی و مهمانیها استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کوفته قورمه در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز بزرگ رنده شده | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
پودر تخم گشنیز و گرام ماسالا | به مقدار لازم |
مواد لازم برای سس | مقدار مواد |
پیاز بزرگ نگینی خرد شده | ۱ عدد |
گوجه رنده شده | ۲ عدد |
لپه | ۲/۱ پیمانه |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
پودر هل و گرام ماسالا | به مقدار لازم |
چوب دارچین | به مقدار لازم |
آب | ۲ لیوان |
نعناع و ریحان و گشنیز یا شوید تازه برای تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه کوفته قورمه
مرحله ۱: مخلوط کردن گوشت چرخ کرده و ادویهها
ابتدا گوشت چرخ کرده را داخل یک ظرف بریزید، بعد ادویهها را که شامل نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر تخم گشنیز و گرام ماسالا است را به مقدار دلخواه و با توجه به ذائقه خودتان به گوشت اضافه کنید و ورز دهید تا کاملا با گوشت مخلوط شوند.
مرحله ۲: اضافه کردن پیاز رنده شده به گوشت چرخ کرده
بعد از این که عطر ادویهها پخش شد و به خورد گوشت چرخ کرده رفت پیاز را پوست بگیرید، بشورید، با رنده ریز رنده کنید، سپس آب پیاز را بگیرید و دور بریزید، بعد پیاز رنده شده را روی گوشتها بریزید و با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.
مرحله ۳: اضافه کردن سیر رنده شده به گوشت چرخ کرده
سپس چند حبه سیر را پوست بگیرید با رنده ریز رنده کنید، روی ترکیب مواد بریزید، با دست ورز دهید تا عطر سیر پخش شود و به خورد مواد برود، مخلوط مواد را خوب ورز دهید تا ترکیب یکدستی تشکیل شود و طعم و عطر همه مواد به خورد هم برود.
مرحله ۴: جدا کردن قسمتی از مواد و فرم دادن به کوفته
بعد گوشت را چند بار به ظرف بکوبید تا بافت آن کاملا منسجم و سفت شود، سپس دستهایتان را خیس کنید، تا مواد به آن نچسبد، بعد مقداری از مواد به اندازه یک نارنگی را بردارید، با دست فرم دهید و به شکل کوفته درآورید، سپس داخل یک ظرف قرار دهید.
مرحله ۵: استراحت کوفتهها در یخچال
همه مواد را به همین شکل آماده کنید، داخل ظرف بچینید، سعی کنید همه کوفتهها هم اندازه و هم شکل باشند، بعد روی ظرف کوفتهها را بپوشانید و به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا کوفتهها خودشان را بگیرند و بافت آنها سفت و منسجم شود.
مرحله ۶: تفت دادن پیاز در روغن برای سس
در این فاصله پیاز را پوست بگیرید، بشورید، کاملا ریز و نگینی خرد کنید، سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید، روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود، بعد پیازهای خرد شده را در روغن بریزید و تفت دهید تا سبک و شیشهای شوند.
مرحله ۷: اضافه کردن سیر و ادویهها در مواد
سپس چند حبه سیر را پوست بگیرید، با رنده ریز رنده کنید، در تابه بریزید و تفت دهید تا عطر سیرها پخش شود و سیرها خوب تفت داده شوند، بعد ادویهها را که شامل، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر هل و گرام ماسالا است را در تابه بریزید.
مرحله ۸: اضافه کردن رب گوجه فرنگی و تفت دادن آن
ادویهها را در تابه کمی تفت دهید تا زردچوبه رنگ باز کند و عطر ادویهها در مواد پخش شود، بعد مقداری رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کنید، تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه گرفته شود و رب رنگ باز کند، رب گوجه بعد از تفت دادن تغییر رنگ میدهد.
مرحله ۹: اضافه کردن گوجه پوره شده و آب به مواد
سپس گوجهها را که از قبل تمیز شستهاید و رنده کردهاید در تابه روی مواد بریزید، هم بزنید تا آب گوجه جمع شود و گوجه تفت داده شده به روغن بیفتد، بعد مقداری آب روی مواد بریزید، هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند.
مرحله ۱۰: آبکش کردن لپهها
بعد اجازه دهید تا سس شروع به جوشیدن کند، سپس در تابه را ببندید، اجازه دهید تا همه مواد داخل سس با هم بپزند و عطر و طعم همه مواد به خورد هم بروند، بعد مقداری لپه را که از چند ساعت قبل در آب خیس کردهاید تا نفخ آن گرفته شود، آبکش کنید.
مرحله ۱۱: ریختن روغن در تابه
دقت کنید که همیشه حبوبات را از قبل از استفاده در آب خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود علاوه بر آن خیس کردن حبوبات باعث میشود که در زمان پخت زودتر بپزند و آماده شوند، بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید، روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.
مرحله ۱۲: آبکش کردن برنجها و اضافه کردن چوب دارچین به آن
بعد لپههای خیس خورده را که آبکش کرده بودید و خشک شدهاند در تابه بریزید و تفت دهید تا بوی خامی لپهها گرفته شود و بافت آنها کمی منسجم شود، یک تکه چوب دارچین هم در هنگام تفت دادن لپهها در تابه بریزید و با بقیه مواد تفت دهید تا بوی آن پخش شود.
مرحله ۱۳: پختن لپهها در سس مواد
سپس لپههای تفت داده شده را به سس مواد که در حال جوشیدن است اضافه کنید، در تابه را ببندید، اجازه دهید تا لپهها با سس مواد تقریبا نیم پز شوند، در این فاصله در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود.
مرحله ۱۴: سرخ کردن کوفتهها
بعد کوفتهها را در روغن داغ سرخ کنید، وقتی یک طرف کوفتهها سرخ و طلایی رنگ شد، آنها را برگردانید تا طرف دیگر کوفتهها هم سرخ و طلایی شود، بعد کوفتهها را از داخل تابه خارج کنید، در ظرف دیگری مثل توری بچینید تا روغن اضافی آنها خارج شود.
مرحله ۱۵: اصافه کردن کوفتهها به سس مواد
سپس کوفتههای سرخ شده را یکی یکی به سس در حال جوشیدن اضافه کنید، مقداری از مواد سس روی کوفتهها بریزید، در این مرحله باید لپهها به حالت نیم پز درآمده باشند، سپس در تابه را ببندید و اجازه دهید تا کوفتهها و لپهها با سس مواد بپزند.
مرحله ۱۶: ریختن کوفتهها در ظرف مناسب
بعد از این که کوفتهها و لپهها خوب پختند، تابه را از روی حرارت بردارید، سپس کوفتهها را داخل ظرف مناسب قرار دهید، بعد مقداری گشنیز تازه را تمیز بشورید، کاملا ریز خرد کنید، روی کوفتهها بریزید و پخش کنید تا عطر گشنیز در مواد پخش شود.
مرحله ۱۷: تزئین و سرو کوفته قورمه
سپس کوفته قورمه را با چند برگ نعناع، ریحان و شوید یا گشنیز تازه تزئین کنید، برای تزئین این غذا مطابق سلیقه و به داخواه خودتان عمل کنید، بعد این غذای خوش طعم را برای پذیرایی و مهمانیها همراه با نان تازه سالاد، ترشی، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
طرز تهیه کوفته قورمه، غذای سنتی و خوشمزه افغانستانی!
5
2
[ad_2]
منبع
نظرات کاربران