[ad_1]
طرز تهیه قیمه نجفی، خورش نذری به سبک عراقیها!
طرز تهیه قیمه نجفی، خورش نذری به سبک عراقیها!
طرز تهیه حلیم گندم ساده حلیم گندم یکی از غذاهای بسیار قدیمی و سنتی ایرانی است که امروزه بیشتر در مناسب های خاص به عنوان نذری طبخ می شود. البته این غذای …
طرز تهیه شوید خولی شوید خولی یکی از انواع غذاهای محبوب در شمال کشورمان است که اصالت آن متعلق به شهر رشت می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله …
قیمه نجفی یکی از انواع خورشهای خوشمزه و لذیذ عراقی است که خیلی راحت به روشهای مختلف با مواد متنوعی درست میشود این غذای خوش طعم که طرفداران زیادی دارد را میتوانید با برنج زعفرانی یا نان سنگک تازه سرو کنید و از آن لذت ببرید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه قیمه نجفی در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
گوشت | ۵۰۰ گرم |
نخود | ۵۰۰ گرم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذا خوری |
برگ بو | ۳ عدد |
پیاز بزرگ | ۲ عدد |
روغن برای مرحله آخر | ۳/۱ پیمانه |
آب | به مقدار لازم |
مواد لازم برای ادویه قیمه عراقی | مقدار مواد |
لیمو سیاه بصره | ۲ عدد |
چوب دارچین | ۲ عدد |
زیره | نصف قاشق غذا خوری |
میخک | ۴ تا ۵ عدد |
فلفل بهار | به مقدار کم |
هل | ۵ تا ۶ عدد |
برنج | به تعداد نفرات |
زعفران دم کرده برای تزیین برنج | به مقدار لازم |
نعناع و ریحان و شوید تازه برای تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه قیمه نجفی
مرحله ۱: خیس کردن نخودها در آب
ابتدا مقداری نخود را داخل یک ظرف بریزید، به آن آب اضافه کنید، بگذارید تا به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت خوب خیس بخورد و نفخ آنها گرفته شود، بهتر است در طول مدتی که نخودها خیس میخورند چند بار آب آنها را عوض کنید تا کاملا نفخ آنها گرفته شود.
مرحله ۲: تفت دادن پیازهای خرد شده
بعد از آن پیاز را پوست بگیرید، بشورید، خلالی و باریک خرد کنید بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید، تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود، سپس پیازها را در تابه بریزید و با روغن داغ تفت دهید تا پیازها سبک و شیشهای شوند.
مرحله ۳: اضافه کردن گوشتها و تفت دادن آنها
سپس گوشتها را که در اندازههای دلخواه از قبل برش زدهاید، شستهاید و آب اضافی آنها خارج شده است، در تابه بریزید با پیازها تفت دهید، وقتی یک طرف گوشتها تفت داده شد و رنگ آنها تغییر کرد آنها را برگردانید تا طرف دیگرشان هم خوب سرخ شود.
مرحله ۴: اضافه کردن برگ بو و فلفل سیاه به مواد
بعد از آن یک تکه برگ بو به مواد اضافه کنید، کمی تفت دهید تا عطر آن به خورد مواد برود سپس با توجه به ذائقه و دلخواه خودتان مقداری فلفل سیاه روی گوشتها بریزید، دوباره کمی تفت دهید تا عطر فلفل سیاه در مواد پخش شود و به خورد گوشتها برود.
مرحله ۵: اصافه کردن نخودهای خیس خورده و آب به مواد
سپس نخودها را که خوب خیس خوردهاند آبکش کنید، روی مواد بریزید، کمی تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود بعد از آن مقداری آب روی مواد بریزید به طوری که کاملاً سطح مواد را بپوشاند بعد در تابه را ببندید و حرارت را زیاد کنید.
مرحله ۶: پختن گوشتها و نخودها
بعد اجازه دهید تا آب به جوش آید، تقریبا ۱۵ دقیقه طول میکشد تا آب شروع به جوشیدن کند بعد از آن حرارت را کم کنید، اجازه دهید تا گوشتها و نخودها با هم کاملا مغز پخت شوند و بافت آنها نرم شود به طوری که نخودها به راحتی با فشار انگشت له شوند.
مرحله ۷: کوبیدن گوشت و نخود
بعد از این که گوشتها و نخودها خوب پختند و جا افتادند قابلمه را از روی حرارت بردارید، سپس آب گوشت را از صافی رد کنید، داخل یک ظرف بریزید و کنار بگذارید، بعد گوشتها و نخودها را داخل یک ظرف یا قابلمه بریزید، با گوشتکوب خوب بکوبید.
مرحله ۸: مخلوط کردن گوشت و نخود له شده
برای له کردن گوشت و نخود میتوانید از گوشتکوب دستی استفاده کنید اما برای راحتی کار و صرفهجویی در زمان میتوانید از گوشتکوب برقی هم استفاده کنید، وقتی که نخودها و گوشتها کاملاً له شدند، خوب با هم مخلوط کنید و ظرف آن را کنار بگذارید.
مرحله ۹: تفت دادن رب گوجه فرنگی در تابه
بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید، تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود سپس مقداری رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید و در تابه بریزید، رب گوجه را خوب تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ رب در تابه باز شود.
مرحله ۱۰: اضافه کردن و تفت دادن ادویهها
بعد از آن ادویه قیمه عراقی را به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها در مواد پخش شود ادویه عراقی شامل لیموی سیاه بصره، چوب دارچین، زیره، میخک، فلفل بهار و چند حبه هل است را با هم مخلوط و آسیاب کنید تا کاملاً پودر شوند.
مرحله ۱۱: میکس کردن پودر ادویهها
اگر پودر ادویهها را به شکل آماده دارید فقط کافی است که آنها را با هم میکس کنید تا یکدست شوند به دلخواه و با توجه به ذائقه خودتان میتوانید مقدار ادویهها را کم یا زیاد کنید، یا از ادویه دلخواه خودتان به مقدار کافی برای داخل خورش استفاده کنید.
مرحله ۱۲: اصافه کردن مخلوط رب و ادویهها به گوشتها
بعد از این که ادویهها خوب تفت داده شدند و با رب گوجه فرنگی مخلوط و یکدست شدند، تا مخلوط هنوز داغ است آن را روی گوشتها بریزید، با یک قاشق با هم مخلوط کنید تا ترکیب رب و ادویهها به خورد گوشتها بروند و بافت یک دستی تشکیل شود.
مرحله ۱۳: اضافه کردن آب گوشت به مواد گوشتی
سپس مقداری از آب گوشت را که قبلاً کنار گذاشته بودید به اندازه سه ملاقه از آن را به گوشتها اضافه کنید، با هم مخلوط کنید تا بافت آن کمی رقیقتر شود و از حالت سفتی در بیاید بعد از آن ظرف گوشت را روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله ۱۴: پختن مخلوط مواد گوشتی
بعد از آن مخلوط را هم بزنید، اجازه دهید تا به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد و دم بکشد در طول این مدت باید مخلوط را مدام هم بزنید که ته نگیرد و نسوزد، اگر مایه قیمه هنوز سفت بود باز به آن آب گوشت اضافه کنید و خوب با آن مخلوط کنید.
مرحله ۱۵: اضافه کردن روغن ذوب شده به مواد
مایه قیمه نباید خیلی غلیظ یا خیلی نرم باشد، بعد از این که به غلظت مناسب رسید در آخر مقداری روغن را که روی حرارت ذوب کردهاید و هنوز داغ است به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط و یکدست شوند، روغن باید به خورد مواد برود.
مرحله ۱۶: ادامه پختن خورش قیمه نجفی
سپس اجازه دهید تا مایه قیمه به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزد، کاملاً جا بیفتد و آماده شود سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا کمی از حرارت اولیه آن کم شود بعد از آن خورش قیمه نجفی را داخل ظرف مناسب بریزید.
مرحله ۱۷: ریختن برنج در ظرف مناسب و تزئین برنج و قیمه نجفی
سپس برنج را که در حین پختن خورش آن را هم دم انداختهاید و خوب پخته شده است در یک ظرف بریزید، بعد از آن روی برنجها را با مقداری زعفران دم کرده غلیظ تزئین کنید، سپس قیمه نجفی را هم با چند برگ، نعناع، ریحان و شوید تازه تزئین کنید. در آخر قیمه نجفی را به عنوان یک غذای خوش طعم و پرطرفدار برای پذیرایی و مهمانیها همراه با پلوی زعفرانی، ته دیگ، سالاد، ترشی، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
طرز تهیه قیمه نجفی، خورش نذری به سبک عراقیها!
5
2
[ad_2]
منبع
نظرات کاربران