[ad_1]
طرز تهیه بریانی گوشت خوشمزه و لذیذ، مناسب مجالس!
طرز تهیه بریانی گوشت خوشمزه و لذیذ، مناسب مجالس!
بریانی گوشت یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که خیلی راحت درست میشود، بریانی گوشت برای پذیرایی و مهمانیها بسیار مناسب است، این غذای خوش طعم را میتوانید به روشهای مختلف و طبق ذائقه خودتان با طعمهای متنوع گوشت آماده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه بریانی گوشت در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم برای گوشت | مقدار مواد |
گوشت گوسفندی در تکههای بزرگ | به مقدار لازم |
زیره، دانه فلفل سیاه، هل، برگ بو، بادیان ستارهای ( ادویههای دانه درشت داخل توری) | به مقدار لازم |
دارچین | ۱ یا ۲ عدد |
زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
ادویه بریانی ( اختیاری) | به مقدار لازم |
پولبیبر یا فلفل سیاه | به مقدار لازم |
فلفل قرمز | به مقدار لازم |
پودر لیمو عمانی | به مقدار کم |
پیاز | ۱ یا ۲ عدد |
مواد لازم برای حشو | مقدار مواد |
سیب زمینی متوسط خلالی شده | ۲ عدد |
پیاز متوسط خلالی شده | ۳ عدد |
کشمش | به مقدار دلخواه |
نخود پخته | به مقدار دلخواه |
آب | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
آب لیمو ترش تازه | ۱ عدد |
نمک | به مقدار لازم |
شکر | به مقدار لازم |
برنج | به تعداد نفرات |
زعفران دمکرده غلیظ برای تزئین برنج | به مقدار لازم |
طرز تهیه بریانی گوشت
مرحله ۱: خیس کردن نخودها در آب
ابتدا مقداری نخود را داخل یک ظرف بریزید، روی آن آب بگیرید، بگذارید تا نخودها از شب تا صبح یا چند ساعت قبل از پخت غذا خوب خیس بخورند و نفخ آنها گرفته شود، خیس کردن حبوبات قبل از طبخ آنها باعث میشود که زودتر بپزند و آماده شوند.
مرحله ۲: برش دادن گوشتها و اضافه کردن ادویههای دانه درشت به آنها
بعد گوشتهای شسته شده را در تکههای بزرگ برش بزنید، داخل سینی فر قرار دهید سپس ادویههای دانه درشت، فلفل سیاه، زیره، هل، برگ بو، بادیان ستارهای را داخل یک توری قرار دهید که بعدا به راحتی جدا کنید، سپس توری را روی گوشتها بگذارید.
مرحله ۳: اضافه کردن ادویه بریانی به گوشتها
قرار دادن این ادویهها داخل توری باعث میشود که عطر و طعم ادویهها به خورد گوشتها برود و بعد از پخت به راحتی بتوانید آنها را جدا کنید سپس ادویه بریانی را روی گوشتها بریزید، پخش کنید، روی گوشت ماساژ دهید تا کاملاً به خورد آن بروند.
مرحله ۴: اضافه کردن ادویههای پودری به گوشت
در صورتی که ادویه بریانی در دسترس نبود میتوانید آن را حذف کنید بعد مقداری زرد چوبه فلفل سیاه ، پولبیبر یا فلفل قرمز و کمی پودر لیمو عمانی به مقدار دلخواه با توجه به ذائقه خودتان روی گوشتها بریزید و پخش کنید و روی آن ماساژ دهید.
مرحله ۵: اضافه کردن پیاز با گوشتها
اجازه دهید تا ادویهها کاملاً به خورد گوشت بروند بعد پیازها را پوست بگیرید، بشورید، از وسط نصف کنید و روی گوشتها قرار دهید، پیازها را میتوانید به شکل کامل روی گوشتها بگذارید یا این که در اندازههای کوچکتر خرد کنید و روی گوشتها بریزید.
مرحله ۶: اصافه کردن چوب دارچین به گوشتها
بعد از آن همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید تا عطر و طعم آنها به خورد گوشتها برود، سپس یک تکه چوب دارچین روی گوشتها قرار دهید، تا عطر دارچین در هنگام پخت گوشت آزاد شود و به خورد گوشتها برود، مقدار چوب دارچین بستگی به سلیقه خودتان دارد.
مرحله ۷: قرار دادن سینی مخلوط در فر و تنظیم دمای فر
بعد از این که همه مواد را خوب با هم مخلوط کردید مقداری آب از گوشههای ظرف داخل آن بریزید، سپس روی ظرف را با فویل بپوشانید، ظرف را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید، بعد دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
مرحله ۸: پختن گوشتها در فر
سپس اجازه دهید تا گوشتها به مدت تقریباً ۲ ساعت در فر بپزند و کاملا نرم و مغز پخت شوند، دقت کنید که دما و میزان حرارت فرهای مختلف با هم فرق میکند، با توجه به این موضوع و نوع گوشت ممکن است که زمان پخت گوشت تغییر کند و بیشتر یا کمتر شود.
مرحله ۹: اضافه کردن نمک به گوشت و پختن مجدد گوشتها
در اواخر پخت، ظرف گوشتها را از داخل فر بیرون بیاورید، روی قالب را بردارید، مقداری نمک روی گوشت بریزید و با آن مخلوط کنید دوباره ظرف گوشت را بدون این که روی آن را با فویل بپوشانید در فر قرار دهید تا گوشت خوب بپزد و کاملا جا بیفتد.
مرحله ۱۰: خرد کردن سیب زمینیها و شستن آنها
در فاصلهای که گوشتها میپزند و آماده میشوند سیب زمینیها را پوست بگیرید، سپس آنها را به شکل خلالی و در اندازههای بزرگ و قطور برش بزنید، بعد سیب زمینیها را تمیز بشورید،آنها را در سبد بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود .
مرحله ۱۱: دم کردن زعفران
سپس در یک ظرف کوچک مقداری زعفران بریزید، کمی آب جوش به آن اضافه کنید، روی آن را بپوشانید، اجازه دهید تا زعفران دم بکشد و غلیظ شود، مقدار زعفران بستگی به ذائقه خودتان دارد و هرچه مقدار آن بیشتر باشد در نهایت طعم غذا بهتر میشود.
مرحله ۱۲: تفت دادن سیب زمینیها
بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید، روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود سپس سیب زمینیها را در تابه بریزید و تفت دهید تا کمی سرخ و طلایی رنگ شوند لازم نیست که سیب زمینیها خیلی بپزند چون در مرحله بعد ممکن است خرد شوند.
مرحله ۱۳: خارج کردن سیب زمینیها از تابه
بعد سیب زمینیها را از تابه خارج کنید، در ظرف دیگری بریزید سپس در همان تابه اگر روغن به اندازه کافی هست که لازم نیست روغن اضافه کنید اما اگر روغن داخل تابه کم است مقداری روغن بریزید، روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود.
مرحله ۱۴: تفت دادن پیازها در تابه
سپس پیازها را به شکل خلالی و نازک برش بزنید و بعد از این که روغن داغ شد داخل تابه بریزید و سرخ کنید وقتی که پیازها سبک و طلایی رنگ شدند، آنها را از تابه درآورید و در ظرف دیگری بریزید هنگام سرخ کردن پیاز دقت کنید که حرارت کم باشد که پیازها نسوزند.
مرحله ۱۵: اضافه کردن و تفت دادن کشمشها
بعد دوباره در همان تابه مقداری کشمش را که از قبل تمیز کردهاید بریزید و تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود، سپس نخود پخته شده را به کشمشها اضافه کنید، کمی تفت دهید تا نخودها از حالت خامی خارج شوند، نخودها را با کشمش مخلوط کنید.
مرحله ۱۶: مخلوط کردن سیب زمینی و پیازها با کشمش و نخودها
سپس پیازها و سیب زمینیهای سرخ شده را دوباره در تابه بریزید، بعد با کشمش و نخودها مخلوط کنید و کمی تفت دهید تا کاملاً با هم ترکیب شوند، بعد حرارت را خیلی کم کنید و اجازه دهید تا مواد کمی با هم بپزند، در این فاصله سس مخصوص مواد را درست کنید.
مرحله ۱۷: مخلوط کردن شکر و آب و زعفران
بعد مقدار شکر را داخل یک ظرف بریزید کمی آب به آن اضافه کنید، هم بزنید تا شکر در آب حل شود و خوب با هم مخلوط شوند، سپس مقداری زعفران دم کرده را هم به آنها اضافه کنید، هم بزنید تا عطر، طعم و رنگ زعفران به خورد مخلوط مواد برود.
مرحله ۱۸: اضافه کردن آب لیمو ترش به مخلوط سس و ریختن روی مواد
بعد از آن مقداری آب لیمو ترش تازه به مواد اضافه کنید، دوباره با هم مخلوط کنید تا عطر لیمو ترش در مخلوط پخش شود سپس مخلوط تشکیل شده را روی مواد داخل تابه بریزید در تابه را ببندید، اجازه دهید تا همه مواد با هم به مدت تقریباً ۵ دقیقه خوب بپزند.
مرحله ۱۹: پختن مواد و بیرون آوردن گوشت از فر
وقتی که همه مواد با هم خوب پختند، طوری که عطر و طعم مخلوط سس تشکیل شده به خورد مواد داخل تابه رفت، بعد از آن تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید، سپس گوشتها را هم که خوب پخته شدهاند از فر بیرون بیاورید و کنار بگذارید.
مرحله ۲۰: ریختن برنج و گوشت داخل ظرف مناسب
بعد از آن برنجهای دم کشیده را که در فاصله پخت گوشتها و مواد حشو پختهاید و آماده کردهاید داخل ظرف مناسب بکشید، سپس روی آن را با مقداری زعفران دم کرده غلیظ تزئین کنید، بعد تکههای گوشت را روی برنج به شکل دلخواه خودتان بچینید.
مرحله ۲۱: تزئین بریانی گوشت و سرو آن
سپس مواد حشو را روی گوشتها و برنج بریزید، آن را به شکل دلخوه خودتان تزئین کنید، بعد بریانی گوشت را به عنوان یک غذای خوش طعم و پرطرفدار برای پذیرایی و مهمانیها همراه با برنج زعفرانی، ته دیگ، سالاد، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
طرز تهیه بریانی گوشت خوشمزه و لذیذ، مناسب مجالس!
5
2
[ad_2]
منبع
نظرات کاربران