[ad_1]
طرز تهیه آش گوشت، غذای خوشمزه و سنتی به روش شمالی!
طرز تهیه آش گوشت، غذای خوشمزه و سنتی به روش شمالی!
آش گوشت یکی از انواع آشهای خوشمزه، لذیذ و اصیل بابلی است که طعمی فوق العاده دارد این آش دلچسب را میتوانید به روشهای مختلف با مواد متنوعی درست کنید و از آن به عنوان یک میان وعده پرخاصیت استفاده کنید، آش گوشت طرفداران زیادی دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه آش گوشت در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
نخود | ۱ پیمانه |
گوشت | ۲۰۰ گرم |
پیاز خلالی | ۱ عدد |
زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
دارچین | به مقدار لازم |
پیاز برای کاراملی کردن | ۳ عدد |
کره | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک | به مقدارلازم |
برنج | به مقدار لازم |
نعناع و ریحان و شوید تازه برای تزئین | به مقدار لازم |
مغزگردو خرد شده برای تزئین | ۲ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه آش گوشت
مرحله ۱: خیساندن نخودها در آب
ابتدا نخود را داخل یک ظرف بریزید بعد مقداری آب روی آنها بگیرید، اجازه دهید تا از شب تا صبح یا به مدت چند ساعت قبل از طبخ غذا خوب خیس بخورند و نفخ آنها گرفته شود، در طول این مدت چند بار آب نخودها را عوض کنید، این کار به خیس خوردن بهتر نخودها کمک میکند.
مرحله ۲: آبکش کردن نخودها و ریختن آنها در قابلمه
خیس کردن نخودها باعث میشود که علاوه بر این که نفخ آنها گرفته میشود در هنگام پخت زودتر میپزند و آماده میشوند، بعد از این که نخودها خوب خیس خوردند، حجم آنها زیادتر شد و باد کردند، نخودها را آبکش کنید و داخل یک قابلمه بریزید.
مرحله ۳: اضافه کردن گوشت به نخودها در قابلمه
سپس مقداری گوشت گوساله یا گوسفند را که تمیز شستهاید به آن اضافه کنید بهتر است که از گوشت گردن استفاده کنید چون در نهایت باعث میشود که آش کشدارتر شود به دلخواه خودتان میتوانید از مغز ران گوساله هم استفاده کنید که طعمی فوق العاده به آش میدهد.
مرحله ۴: اضافه کردن پیاز خلالی و زردچوبه به مواد
برای این که گوشت زودتر بپزد میتوانید آن را در اندازههای کوچکتر خرد کنید بعد داخل قابلمه بریزید سپس پیاز را پوست بگیرید به شکل خلالی برش بزنید و روی نخودها و گوشتها بریزید، بعد از آن مقداری زردچوبه به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
مرحله ۵: اضافه کردن ادویهها و آب روی مواد و پختن آنها
سپس با توجه به ذائقه خودتان مقداری فلفل سیاه و دارچین هم روی مواد بریزید، با آنها مخلوط کنید بعد مقداری آب روی مواد بگیرید، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید، اجازه دهید تا گوشت و نخودها به مدت تقریباً دو تا سه ساعت خوب بپزند و کاملاً نرم شوند.
مرحله ۶: خرد کردن پیازها و تفت دادن آنها
در این فاصله پیازها را پوست بگیرید، به شکل خلالی و باریک برش بزنید، سپس پیازها را داخل یک تابه بریزید، تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید، پیازها را مدام هم بزنید تا نسوزند پیازها آب میاندازند، بعد کم کم آب آنها جمع میشود و بافت آنها نرم میشود.
مرحله ۷: اضافه کردن کره به پیازها و تفت دادن آنها
در این مرحله مقداری کره را داخل پیازها بریزید هم بزنید تا کره ذوب شود و پیازها کمی با کره تفت داده شوند، طوری که عطر و طعم کره کاملاً به خورد پیازها برود بهتر است که از کره محلی استفاده کنید که عطر و طعمی فوق العاده به پیازها و در نهایت به آش میدهد.
مرحله ۸: اضافه کردن نمک و زردچوبه به پیازها
وقتی پیازها تغییر رنگ دادند و کم کم کاراملی شدند مقداری نمک روی آنها بریزید، نمک را با پیازها مخلوط کنید سپس زردچوبه را به پیازها اضافه کنید، هم بزنید تا زردچوبه تفت داده شود و خوب با پیازها مخلوط شود طوری که رنگ زردچوبه باز شود و پیازها طلایی شوند.
مرحله ۹: اضافه کردن دارچین به پیازهای در حال تفت
سپس با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان مقداری دارچین به پیازها اضافه کنید، هم بزنید تا خوب تفت داده شود و عطر آن پخش شود، طوری که عطر دارچین به خورد پیازها برود، بعد حرارت را کم کنید اجازه دهید تا پیازها با ادویهها بپزند، کاراملی شوند و طعم آنها تغییر کند.
مرحله ۱۰: ریختن برنج و آب در قابلمه و پختن برنج
بعد مقداری برنج نیم دانه را داخل یک قابلمه بریزید اگر برنج نیم دانه در دسترس نبود میتوانید از برنج دانه بلند استفاده کنید و داخل قابلمه بریزید سپس مقداری آب به آن اضافه کنید قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید تا برنجها بپزند.
مرحله ۱۱: اضافه کردن آب به برنج و پختن آن
دانههای برنج در آش باید مثل دانههای برنج در شله زرد حسابی له شوند اگر آب برنج جمع شد و مقدار آن کم بود در طول پخت دوباره به آن آب اضافه کنید اما دقت کنید که وقتی برنج پخت خیلی شل و آبدار نباشد، برنج باید کاملا نرم شود و مایه آش به غلظت مناسب برسد.
مرحله ۱۲: جدا کردن نخودها و گوشتها و ریختن در دو ظرف جدا
سپس قابلمه نخود و گوشتها را که خوب پختهاند و بافت آنها نرم شده است از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا کمی از حرارت اولیه آن کم شود، نخودها را جدا کنید و داخل یک ظرف بریزید، سپس گوشتها را داخل ظرف دیگری بریزید تا خنک شوند.
مرحله ۱۳: رد کردن آب گوشت از صافی و میکس کردن نخودها
آب گوشت را از صافی رد کنید تا یک دست و شفاف شود، بعد آن را کنار بگذارید سپس نخودها را داخل میکسر یا غذاساز بریزید و کاملاً پوره کنید، اگر میکسر در دسترس نبود میتوانید از چرخ گوشت استفاده کنید و نخودها را چرخ کنید تا بافت آنها یکدست شود.
مرحله ۱۴: اضافه کردن نخودها و آب گوشت به برنج
سپس گوشت را هم ریش ریش کنید و کنار بگذارید بعد از این که برنج پخت و کاملاً نرم شد نخودهای پوره شده و آب گوشت را به برنج اضافه کنید، خوب هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط و یکدست شوند بعد اجازه دهید تا به مدت نیم ساعت همه مواد با هم بپزند.
مرحله ۱۵: اضافه کردن گوشت ریش ریش شده به آش
بعد از نیم ساعت که بافت آش کاملاً یکدست شد و همه مواد خوب جا افتادند، گوشت ریش ریش شده را در قابلمه بریزید، بعد به بقیه مواد اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند و بافت یک دستی تشکیل شود مخلوط آش را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله ۱۶: هم زدن آش به شکل رفت و برگشتی
در این مرحله باید به این نکته حتماً دقت کنید که آش را به شکل رفت و برگشتی هم بزنید تا بافت گوشتها از هم باز شود و گوشت مثل حلیم کشدار شود بعد مقداری از پیاز کاراملی را که از قبل درست کردهاید جدا کنید و برای تزئین کنار بگذارید.
مرحله ۱۷: اصافه کردن پیاز کاراملی به آش
سپس بقیه پیازهای کاراملی را داخل قابلمه آش بریزید و هم بزنید تا همه مواد خوب با هم مخلوط شوند بعد از این که عطر و طعم پیاز داغ کاراملی و دارچین پخش شد در ظرف را ببندید، اجازه دهید تا آش به مدت نیم ساعت دیگر با پیاز کاراملی بپزد و آماده شود.
مرحله ۱۸: ریختن آش گوشت در ظرف مناسب و تزئین آن
بعد از این که آش گوشت خوب پخت و جا افتاد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا در دمای محیط کمی از حرارت اولیه آن کم شود سپس آش گوشت را داخل یک ظرف مناسب بریزید بعد با مقداری پیاز کاراملی روی آن را تزئین کنید.
مرحله ۱۹: اضافه کردن آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه روی آش
سپس یک نارنج تازه را از وسط برش بزنید، آب آن را بگیرید، روی آش بریزید تا عطر و طعم نارنج به خورد مواد برود، طوری که طعم آش فوق العاده شود به جای آب نارنج میتوانید از آب لیمو ترش تازه استفاده کنید و به مقدار دلخواه روی آش بریزید.
مرحله ۲۰: تزئین کردن آش گوشت و سرو آن
برای تزئین روی آش میتوانید از مقداری مغز گردوی خرد شده هم استفاده کنید، روی آش بریزید و آن را تزئین کنید، سپس آش گوشت را به عنوان یک غذای خوش طعم، پرطرفدار و اصیل یا یک میان وعده مقوی برای پذیرایی و مهمانیها همراه با انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
طرز تهیه آش گوشت، غذای خوشمزه و سنتی به روش شمالی!
5
2
[ad_2]
منبع
نظرات کاربران