[ad_1]
کشاورزی برای اولین بار چگونه آغاز شد؟
پیش از کشاورزی
هوگو اولیویرا، متخصص ژنتیک در دانشگاه آلگاروه در پرتغال، میگوید که انسان در سالهای طولانی قبل از توسعهی کشاورزی واقعی نیز گیاهان خوراکی را در زمانهای خاصی از سال برداشت میکرد و میخورد.
برای مثال، اردوگاه موقتی مربوط به عصر نوسنگی با قدمت ۱۰ هزار سال در آلمان کشف شده است که مردم پاییز هر سال برای جمعآوری فندق به آنجا میرفتند، یعنی زمانی حدود هزاران سال پیش از اینکه کشاورزی از آناتولی به اروپاییها معرفی بشود.
زمانی این نظریه مطرح بود که کشاورزی از هلال حاصلخیز آغاز شده و از آنجا به مناطق همسایهاش گسترش یافته است، اما به اعتقاد اولیویرا، اکنون شواهد نشان میدهد که ممکن است این تصورات صحیح نباشد.
در عوض، اکنون محققان معتقدند که کشاورزی در مکانهای مختلف و در زمانهای مختلف به طور مستقل توسعه یافته است؛ کشاورزی حدود ۱۱٬۷۰۰ سال پیش در غرب آسیا، زمانی حدود ۹ هزار سال پیش در شرق آسیا و حدود ۱۰ هزار سال پیش در قارهی آمریکا به صورت مستقل و جداگانه توسعه یافته است.
در هر صورت، به نظر میرسد که کشاورزی با کشت دو گیاه کلیدی آغاز شده است: یکی غلاتی مانند گندم و ذرت، و دیگری حبوباتی مانند نخود، لوبیا یا دانههای سویا. به نظر اولیویرا دلیلش این است که غلات حاوی کربوهیدرات و حبوبات حاوی پروتئین هستند.
زیدر میگوید مشخص نیست که چرا کشاورزی در زمانهای خاصی آغاز شد و چرا از دورههای تاریخی قبلیاش شروع نشد. اما به نظر میرسد که در اوایل دورهی هولوسن (دورهی زمینشناسی فعلی که حدود ۱۲ هزار سال پیش، پس از پایان آخرین عصر یخبندان آغاز شد) به دلیل ترکیب عوامل مختلفی از جمله تراکم بیشتر جمعیت انسان در آن زمان و سازگاری گیاهان و حیوانات، کشاورزی پدید آمده است.
زیدر میگوید: «عامل واحدی برای آغاز کشاورزی وجود ندارد، دلیلش میتواند تراکم جمعیت، موجودیت منابع، یا فرهنگ جوامع باشد.»
[ad_2]
منبع
نظرات کاربران